Rotterdam – De Roemeense politie heeft maandag twee verdachten aangehouden die internationaal gesignaleerd stonden voor de gewelddadige beroving van de inmiddels 63 – jarige Patty Kengthanyakarn.

Het slachtoffer raakte vorig jaar levensgevaarlijk gewond toen zij op de Vlietlaan in Rotterdam van haar gouden ketting werd beroofd en enkele meters met een wegrijdende auto werd meegesleurd.

Mevrouw Kengthanyakarn ging woensdagmiddag 15 oktober 2014 naar de Albert Heijn aan de Vlietlaan om boodschappen te doen. Daar spraken de inzittenden van een zwarte Volvo S40 met een Duits kenteken, het slachtoffer op straat aan. Terwijl de vrouw zich behulpzaam naar de auto boog, pakte één van de vier inzittenden de gouden ketting met Boeddha-hanger die om haar hals hing. De auto reed vervolgens met hoge snelheid weg, waardoor het slachtoffer werd meegesleurd. Het slachtoffer liep ernstig hersenletsel op en tot op de dag van vandaag ondervindt zij de gevolgen van deze gewelddadige beroving.

Onderzoek
De politie startte direct een uitgebreid opsporingsonderzoek en deed diverse getuigenoproepen via (social) media, stoepborden en flyeracties. Ook het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de beroving.De auto werd snel teruggevonden op het Noordeinde in Rotterdam. Ook werd meer bekend over de vluchtroute van de daders.  Er vond minutieus vervolgonderzoek plaats naar de goederen die in de auto werden aangetroffen. Dit leidde na uitgebreid recherchewerk tot de  identiteit van de vier verdachten. Omdat werd vermoed dat zij Nederland hadden verlaten en  een zwervend bestaan in Europa leidden, werden zij internationaal gesignaleerd.

Internationale samenwerking
Het rechercheteam zocht de samenwerking met de politie in Roemenie, op zoek naar de verblijfplaats van de verdachten. Dat werd bemoeilijkt vanwege het zwervend bestaan van de verdachten. Afgelopen maandagmiddag werd hun verblijfplaats achterhaald en konden de verdachten worden aangehouden.  Het gaat om een 34-jarige man uit Roemenie en een 29-jarige vrouw uit Roemenie . Het Openbaar Ministerie gaat om overlevering van de verdachten vragen.

Bron: www.politie.nl