Excelsior was dichtbij een stunt in de Kuip. Halverwege stonden de Kralingers afgelopen zondag met 0-2 voor tegen Feyenoord. Helaas kreeg Excelsior na rust een penalty tegen en moest Jurgen Mattheij met rood vertrekken. In het restant van het duel trok de thuisploeg de wedstrijd alsnog naar zich toe. Komende zondag komt SC Heerenveen naar Stadion Woudestein. De aftrap van dit duel is om 12.30 uur.

De enige keer dat Excelsior in de Kuip van Feyenoord wist te winnen was in 1980, toen het maar liefst 0-4 werd. Die stand had zondag halverwege ook op het scorebord kunnen staan, want Excelsior was uiterste effectief in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Via twee treffers van Tom van Weert werd het 0-2, maar daarnaast kreeg Excelsior nog een paar grote kansen. Het bleef echter bij 0-2, maar desondanks zaten de Kralingers halverwege op rozen.

Kaart
Kort na rust werd alles anders. Colin Kazim-Richards – die in de eerste helft een kaart had moeten krijgen na een schandalige duw in het gezicht van Sander Fischer – schoot de bal tegen de hand van Jurgen Mattheij. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde de bal niet alleen op de stip, maar stuurde de centrale verdediger van Excelsior tevens met een rode kaart uit het veld. Kazim benutte de strafschop en zo werd de thuisploeg min of meer in het zadel geholpen. De druk werd groter en groter, maar pas in het laatste deel van de wedstrijd lukte het Feyenoord om nog twee keer te scoren.

,,We speelden een geweldige eerste helft, deden vrijwel alles goed en waren effectief”, vond hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen. ,,In de eerste helft mankeerde er niets aan, maar na de rode kaart weet je dat het moeilijk gaat worden. Er kwamen zo veel kansen, dan moet je blij zijn als je nog een punt kunt halen. We waren alleen maar aan het tegenhouden. Het is zuur, want ik denk dat wij wel een puntje verdiend hadden vandaag”.

Tom van Weert

Tom van Weert juicht na een van zijn twee treffers van afgelopen zondag in de stadsderby tegen Feyenoord. Foto: Jan den Breejen

 

Kevin Vermeulen
Zondag wacht de volgende uitdaging als SC Heerenveen op bezoek komt in Stadion Woudestein. De Friezen wonnen afgelopen weekend met 3-1 van FC Groningen en bezetten momenteel de zesde plek in de Eredivisie. Excelsior is nu veertiende en kan de punten meer dan goed gebruiken. Eerder dit seizoen verloor Excelsior in Friesland met 2-0 van SC Heerenveen, maar beide treffers vielen in de slotminuten van het duel. Doelman Jordy Deckers veroorzaakte een strafschop en kreeg een rode kaart. Middenvelder Kevin Vermeulen nam plaats onder de lat maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg vervolgens twee keer scoorde.

Tickets
Tickets voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen zijn te koop via www.excelsiortickets.nl. (seizoen)Clubcardhouders van Excelsior kunnen daar tevens terecht voor kaarten voor alle nog volgende thuiswedstrijden van dit seizoen tegen Willem II, ADO Den Haag, Vitesse, PSV en AZ.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110