Afgelopen dinsdag vond er een buurtbingo plaats op het Robert Baeldeplein. Op de plek waar eerder de voetbalkooi stond werd een terras opgebouwd en rolden de bingo balletjes uit de molen. Jong en oud speelden fanatiek samen en naarmate de bingo vorderde nam de spanning toe.
Er waren namelijk veel leuke prijzen te winnen gesponsord door bedrijven en winkeliers (videotheek Dumbo, KBS supermarkt, CIGO de Esch, Belkin en Dille&Kamille). Ook deelraadsvoorzitter Wim van Heemst nam een kijkje, deed mee en genoot zichtbaar van de enthousiaste prijzen winnaars. Het terras werd geleend van studentenvereniging RVSV. Buurtbewoners hadden hapjes gemaakt, de meidenclub van Buurtwerk schonk drankjes en serveerden de hapjes en een jongere uit de wijk bediende de bingomolen. Ook TOS, Buurtwerk en Woonstad (die een financiële bijdrage deden) waren aanwezig om alles in goede banen te leiden en in contact te komen met de bewoners.

bingo02

Een extra doel was namelijk Kralingers te vinden met ideeën die zij zelf willen uitvoeren met wat ondersteuning. Helaas leverde dit slechts één enthousiaste bewoner op die altijd al betrokken is bij Halloween in de wijk en nu wel mee zou willen denken voor andere leuke activiteiten voor en door bewoners. Laten we hopen dat veel inwoners van Kralingen zijn voorbeeld volgen.

Wilt u ook iets leuks doen in uw eigen wijk neem dan contact op met Wendy Rietveld van Buurtwerk (06-21135130, wendy.rietveld@buurtwerk.nl )

buurtwerk-logo