‘Hier moeten de Crooswijkers nog even aan wennen’

Het evenement Camping Crooswijk op zaterdag 26 en zondag 27 augustus op het Schuttersveld in Rotterdam-Crooswijk, bleek een voltreffer. Dat was mede te danken aan het fraaie zomerweer. Dat maakte ook dat de kampeerders die hun tentjes mochten opzetten op het terrein van Speeltuin Crooswijk, het comfortabel hadden.

Organisatoren Rafael Krijgsman en Iris Schiebergen liepen twee dagen tevreden glimlachend rond op het uitgestrekte evenemententerrein. Samen met mede-organisatoren Raymond Hess en Elise Rutjes hadden ze de ‘Camping Crooswijk’ op poten gezet. Duidelijk was dat de bezoekers ‘overal’ vandaan kwamen en ook dat die niet zo massaal als gewenst was, uit Crooswijk zelf afkomstig waren. Iemand zei: ‘De Crooswijkers moeten hier nog aan wennen’. In elk geval goede PR voor Crooswijk en zeker voor herhaling vatbaar. Als jaarlijks terugkerend evenement, zoals de Ronde van Kralingen? Zie: campingcrooswijk.nl  en facebook.com/campingcrooswijk

Foto-reportage (klik hier)
Foto-reportage, achtereenvolgens, zaterdag 26 augustus: – Madelein (links) en Eva zetten hun tenten op, zaterdagochtend. Hun beider vriendin Marieke gaat trouwen en het kamperen maakt deel uit van het ‘vrijgezellenfeest’. Op zondagochtend blijkt dat Olga zich ook nog bij het gezelschap heeft gevoegd, met roze rolkoffertje  –  In de grote feesttent wordt op zaterdag massaal bingo gespeeld. Anneke Strasters van de Bewonersgroep Slachthuisterrein had een grote groep ervaren bingospelers meegenomen uit ouderenhuisvesting Hoppesteyn  –  Ook van de partij op zaterdag: IJssalon Koen (Zwaanshals), naamgever Koen en zijn meewerkende vriendin Sanne  –  De wijkagenten bleken in een uitstekend humeur  –  De poffertjes smaakten vooral de jongste bezoekers prima. Hoe kon het ook anders? Leon, zoon van John van Weenen van Beach House Het Kralingse Bos, bakte die niet voor het eerst van z’n leven  –  De ‘kampioensgehaktbal’ van Crooswijkse Slagerij Haak vond gretig aftrek bij de volwassenen  –  Jet Sol (‘kort maar krachtig’), een van de (vooral) dames die Camping Crooswijk in goede banen leidden, ging samen met Rafael Krijgsman op de foto  –  Wat was er van het ‘strand’ terechtgekomen als het had geregend? –  Bij zo’n  zwoele dag aan het strand horen natuurlijk exotische cocktails  –  Mede-organisator Iris Schiebergen (links) had een mooie, rode zonneklep op. Haar dochtertje wilde zich wel laten kieken in de hangmat, op zondag  –  De EHBO-ers zaten 2 dagen klaar, voor het geval  –  Gebiedsregisseur Crooswijk, Eelco Stapelkamp was vrijwilliger in het kassabouwseltje bij de in- en uitgang. Het lukte hem net niet om z’n hoofd helemaal naar buiten te steken  –  De Winkeliersvereniging Crooswijkseweg had een limousine geregeld op zaterdag, die zeer luxueus mensen van de Crooswijkseweg naar Camping Crooswijk vervoerde en vice versa. Achter het stuur: Ahmet Karaaslan van ‘Rotterdam Limo’. Moeder Elmira en dochter Kayleigh lieten zich de luxe graag aanleunen  –  Karaoke, zaterdagavond op het ‘strand’. De kleintjes zongen niet direct mee maar zagen wel ademloos toe  –  Later op de avond  ‘Convoi Exceptional’ in de grote feesttent. Een grote schare fans ging helemaal los. Bij de fans ook twee Saoedische (!) dames, de zussen Adeem (links) en Anhar.

(klik hier voor de fotoreportage)

Zondagochtend vroeg had Rhea Bogaart de leiding bij een soort van ochtendgymnastiek en omstreeks het middaguur trad songer/songwriter Mark Lotterman, goede kennis van Nico Piek (Jazz in Crooswijk), op  – De verhalenverteller had een hoge hoed op. Daar zaten die verhalen natuurlijk in  –  Sportief hoogtepunt: het ‘bamipan werpen’. Deze nieuwe sport is onlangs in Crooswijk uitgevonden. Zie: filmpje hierboven  –  De suikerspinnen waren kloek van omvang  –  Een moeder probeerde haar baby gevoel voor ritme bij te brengen, met behulp van een ritme eitje  –  Zondagavond trad Stephan Bouwman op, in de grote feesttent, met zijn muzikale kompanen  –  Op het feestterrein werd een wijkagent bestookt door vragen van een groepje kinderen. Zouden die later bij de politie willen?

Tot volgend jaar op Camping Crooswijk!

Zie ook hier een mooi fotoverslag bij rotterdamopzondag

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.