Wijn van de maand bij Wijnhandel den Toom: Castillo de Almansa uit Spanje. Een rijke, smaakvolle rode wijn met aroma’s van pruimen, zwarte peper en leder. Levendig met een goede zuurgraad en een medium body.

Castillo de Almansa werd gebouwd door de Moren. Inmiddels beslaan de wijngaarden 10.000 hectaren op vlak terrein zo’n 700 tot 1000 meter boven zeeniveau. De kalkhoudende bodem en het continentale klimaat zijn perfect voor de teelt van exclusieve druivensoorten. Door de kleine hoeveelheid neerslag en de koude winters en voorjaarsnachten is de opbrengst laag maar uitstekend van kwaliteit.

In 1915 werd Bodegas Piqueras opgericht door Mario Bonete. Hij richtte de productie van zijn kleine kelder op de lokale markt. In 1961 bottelde het wijnhuis zijn eerste fles wijn om op de groeiende wijnmarkt te verkopen. In 1975 investeerde het wijnhuis al eerste in de regio in 100 eikenhouten vaten van 300 liter. Sindsdien richt het wijnhuis zich op het verhogen van de productie en ook van de kwaliteit. Door de grote groei van het bedrijf kon de zoon van Mario, Juan Pablo, hem vergezellen. Juan Pablo is een afgestudeerde oenoloog. Hij ging met de wijnen naar het buitenland waardoor de interesse in deze kwaliteitswijn wereldwijd groeide.

Inmiddels is het wijnhuis in het bezit van de grootste rijpingskamers van de regio, met de nieuwste technologieën en apparatuur. Voor deze wijn heeft men 50% Monastrell, 30% Tempranillo en 20% Cabernet Sauvignon druiven gebruikt. Het is een rijke smaakvolle wijn met parfums van pruimen, peper en leder. Een levendige smaak met tinten van pruimen en een goede zuurgraad maken deze wijn met een medium body tot een waar genot.

Heerlijk om op zichzelf te  drinken maar ook met gegrilde, geroosterde of gebakken gerechten, gegrild roodvlees en uitgeharde vleeswaren (chorizo) en harde kaz

 

toomwijn

 

 

toomwijn-logo

Wijnhandel den Toom
Vredehofstraat 74
Rotterdam-Kralingen
010-4222757
info@wijnhandeldentoom.nl
www.wijnhandeldentoom.nl