Maandag 27 oktober werd met de kopers en geïnteresseerden de officiële start van de bouw van het Huis van Wensen in Nieuw Crooswijk gevierd. Wethouder Ronald Schneider van de gemeente Rotterdam sloeg hiervoor samen met kopers de 1e paal.

Deze handeling volgde op de bouw van het appartementencomplex aan het Paradijsplein, die eind 2013 is gestart en binnenkort aan Woonstad Rotterdam wordt opgeleverd. Hierna is gestart met de ontwikkeling en verkoop van 32 eengezinswoningen ‘Huis van Wensen’ in hetzelfde woonblok. In een co creatie traject is met geïnteresseerden de wensen en behoeftes voor de woningen onderzocht. De 5 betrokken architecten hebben deze verwerkt in de ontwerpen. Hierdoor sluiten de woningen aan op de wensen en ontstaat een gevarieerd architectonisch beeld. In de zomerperiode zijn de woningen in de verkoop gegaan. Binnen 2 weken waren alle woningen onder optie en uiteindelijk verkocht.

Parkje
Gelijktijdig met de bouw van de eengezinswoningen wordt het parkje in het Wandeloordgebied aangelegd. Omstreeks de oplevering van de woningen zal ook het parkje klaar zijn met speeltoestellen voor de kleine kinderen en bankjes waar de ouders kunnen verblijven. Nieuw Crooswijk is meer en meer de plaats waar gezinnen graag gaan wonen. Naar verwachting zal de OCNC de woningen in het derde kwartaal 2015 aan de kopers opleveren.

Bewust
Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) is blij met de nieuwbouw, maar vooral met de nieuwe bewoners die het naar Nieuw Crooswijk trekt. Schneider: “Deze mensen kiezen bewust voor Rotterdam. En dat is een ontwikkeling die de gemeente graag ziet. Niet voor niets is het aantrekken van kansrijke gezinnen een van de speerpunten van het huidige college. In het Huis van Wensen zie je beleid en praktijk mooi samenkomen”.

De OCNC heeft met het Huis van Wensen bijna 500 woningen in Nieuw Crooswijk gerealiseerd. Na het Huis van Wensen zal de OCNC vanaf 2015 nog 2 bouwblokken met elk ongeveer 50 woningen ontwikkelen. Meer informatie over het project kunt u vinden op www.nc2018.nl.

OCNC
De ontwikkelingscombinatie Nieuw Crooswijk, OCNC, is een samenwerkingsverband bestaande uit Eracontour BV en Heijmans Vastgoed BV. De OCNC is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van Nieuw Trapezium en Wandeloordgebied en een deel van het Schutterskwartier te Nieuw Crooswijk, Rotterdam.