• Anita Lussenburg gaat zo’n veertig jaar dagelijks naar de Rotterdamsche Manège

Van jongs af aan werd ze al gegrepen door de paardensport en alles wat ermee te maken heeft. Ze woonde als klein meisje in Kralingen en ging vaak met haar buurman naar het CHIO Rotterdam en naar de stallen van de Rotterdamsche Manège. Nu, zo’n veertig jaar later, komt Anita Lussenburg er nog steeds dagelijks.

door Joëlle Stapelkamp

Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Dit jaar vindt alweer de 68ste editie plaats. Het CHIO Rotterdam is een groots evenement – na Aken (Duitsland) het grootste hippische evenement van Europa – waar niet alleen een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau
wordt geboden, maar waar een totaalbeleving wordt gecreëerd. Naast het topsportgedeelte biedt het CHIO Rotterdam in het Stroopdorp muzikale optredens, stands en culinaire verrassingen.

Perschef CHIO
Het CHIO Rotterdam is een evenement waar maandenlange voorbereidingen aan vooraf gaan. Ook als het gaat om het communicatieve aspect. ‘De laatste jaren heeft mijn vakgebied een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Waar het vroeger enkel draaide om de sport, is het CHIO Rotterdam de laatste jaren ook steeds meer een zakelijk evenement geworden. Al blijft sport natuurlijk het speerpunt, want daar ligt immers het fundament van het hele evenement.’ Anita Lussenburg is een van de drijvende krachten achter dit succesvolle hippische evenement. Zij is al jarenlang de perschef van het CHIO Rotterdam en verzorgt alle interne en externe communicatie voorafgaande en tijdens het evenement.

Anita Lussenburg

Anita Lussenburg

Vrijwilliger
Anita Lussenburg begon in 1990 als vrijwilliger bij CHIO Rotterdam. Zij schreef de punten en commentaren bij de dressuurwedstrijden. Op een gegeven moment ging het bij haar knagen dat het onderdeel dressuur het ondergeschoven kindje van de paardensport was, zeker als het ging om media-aandacht. ‘Ik heb destijds gevraagd of ik iets op de website mocht plaatsen over dressuur. Ik wist toen nog niet dat daar het eitje is gelegd voor mijn huidige baan’, lacht Anita. Toen in 2003 de competitie van de landenwedstrijden springen werd geïntroduceerd, werd besloten een perschef aan te stellen die onder andere verantwoordelijk was voor het contact met de pers. Dat werd Anita Lussenburg. Destijds bestonden haar taken uit de website up-to-date houden, persberichten schrijven en een persconferentie organiseren. Tegenwoordig komt er veel meer bij kijken, enkel al door alle digitale communicatiemiddelen die er de afgelopen jaren bij zijn gekomen. Journalisten uit binnen- en buitenland komen naar het Kralingse Bos om de sport te aanschouwen en meer en meer worden de social media kanalen van het CHIO Rotterdam (Twitter, Facebook, LinkedIn, YouToube en Instagram) geraadpleegd voor het laatste nieuws. Zie www.chio.nl voor meer informatie.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.