De Oostzeedijk is in beide richtingen afgesloten omdat er mogelijk een explosief ligt bij Grand Café De Dijk. Afgelopen nacht werd de deur van het café al beschadigd.

De ontploffing waardoor het café beschadigd raakte vond afgelopen nacht plaats, meldt de politie. De agenten zijn vanochtend ter plaatse om onderzoek te doen. De politie vraagt mensen die informatie of camerabeelden hebben van het incident om zich te melden.

Afgelopen nacht is ook op de Generaal van der Heijdenstraat in de wijk Rubroek een explosie geweest. Daar is een brievenbus kapot gegaan, vermoedelijk door vuurwerk. Er raakte niemand gewond.

UPDATE: Politie

Getuigen gezocht na explosie Oostzeedijk

Rond 8:30 uur krijgt de politie melding van het aantreffen van schade van een explosie bij een pand aan de Oostzeedijk. Eerder die ochtend, rond 5:30 uur, kreeg de politie melding van een harde knal. Onderzoek in de buurt leverde toen niets op. Zeer waarschijnlijk is de schade die vanochtend werd aangetroffen het resultaat van een explosie rond 5:30 uur. De politie heeft sporen veiliggesteld en doet onderzoek.

Het is natuurlijk schrikken. Dat je ’s ochtends bij je zaak aankomt, en dat er flinke schade is door een explosie. Direct is de politie gealarmeerd. In eerste instantie is er onderzoek gedaan om te beoordelen of de situatie veilig was. Toen dat zo bleek te zijn, kon er verder onderzoek gedaan worden naar de ontploffing. Sporen zijn veiliggesteld door de FO en de EODD. Ook wordt er buurtonderzoek gedaan.

Heeft u iets verdachts gezien rond 5:30 uur? Of heeft u bijvoorbeeld een (deurbel)camera in de omgeving hangen waar mogelijk wat op te zien is? Neem dan contact op met de politie.

Meer informatie: politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.