Op zaterdag 11 maart a.s. is er in Cultureel Centrum Pro Rege een concert van de pianist Marcel Worms, met de bekende schrijver Jan Brokken als verteller.

Jan Brokken schreef in 2015 het boek: “waarom 11 Antillianen knielden voor het hart van Chopin.” Een veelgeprezen boek, dat in schitterende verhalen vertelt over de wortels van de Antilliaanse muziek en de Europese invloed. Vooral met Chopin onderhouden Antillianen een hartstochtelijke band. Dat heeft veel te maken met de ritmes van de Poolse volksmuziek. Dat werd opgepikt door de Poolse vluchtelingen, die naar de Antilliaanse eilanden waren verhuisd.

Marcel Worms

Het wordt een sfeervol programma waarin de rasverteller Brokken ons meeneemt naar de rijke Antilliaanse muziektraditie, afgewisseld met muziek van Chopin. Blokker signeert zijn boeken in de pauze van het concert. De boekentafel is verzorgd door de bekende Kralingse boekhandel van de Dames van Amesz. Het concert begint om 15:00 uur.

Jan Brokken

De toegang bedraagt € 20.-; in voorverkoop € 12.50; studenten betalen € 5.-.

Kaarten zijn te koop bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 116 (Donner). Met een strippenkaart kost het concert slechts E. 7.50. Strippenkaarten zijn aan de zaal te koop.

Centrum Pro Rege op Oudedijk 113, is gemakkelijk te bereiken met de metro (halte Voorschoterlaan en Gerdesiaweg). Parkeren in de buurt is gratis.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]