De VVD is verbaasd dat ondernemers van de Oudedijk nog geen compensatie hebben ontvangen voor de wegwerkzaamheden aan de Oudedijk in 2012. Veel ondernemers hebben veel moeite om te voldoen aan alle eisen die de gemeente stelt aan een verzoek tot compensatie. “De gemeente moet zich behulpzamer opstellen naar de ondernemers, zodat zij de compensatie krijgen waar ze recht op hebben,” aldus VVD-raadslid George van Gent.

In 2012 hebben ondernemers bijna een jaar lang last gehad van de werkzaamheden aan de Oudedijk in Kralingen. Veel ondernemers zijn hierdoor omzet misgelopen. “Af en toe werkzaamheden in de straat hoort bij het ondernemersrisico, maar als je bedrijf een paar maanden amper bereikbaar is omdat de hele straat is opengebroken, dat is een ander verhaal. Een compensatie vanuit de gemeente is dan op zijn plaats. Het aanvragen van compensatie moet een begrijpelijk proces zijn voor de ondernemer, geen hindernisbaan. Ook moet er sneller uitbetaald worden,” aldus Van Gent.

Leefbaar Rotterdam en de VVD hebben vragen gesteld aan het college over het langdurige en ingewikkelde proces van compensatie aanvragen.

bron: VVD Rotterdam