De Hoflaankerk in Rotterdam-Kralingen staat bekend om haar voortreffelijke akoestiek. Ook heeft de kerk een Van Vulpenorgel dat geroemd wordt als één van de fraaiste Neo-Barokorgels van ons land.  Bezoekers van Hoflaanconcerten zijn altijd weer onder de indruk van de klank van het gebouw en het instrument. Wouter van der Wilt en twee van zijn leerlingen van de Academy of performing Arts (conservatorium Tilburg) zullen hier op zaterdag 28 september aanstaande een concert geven in de reeks ‘Bach van alle kanten’.

Tijdens dit concert staat niet alleen muziek van Bach op het programma, maar ook die van zijn leermeesters en van zijn leerlingen.

In het muziekonderwijs is het traditionele principe van meesters en gezellen springlevend. Als jonge muzikant ga je in de leer bij een ‘meester’ die je de fijne kneepjes van het vak leert. Wouter van der Wilt en zijn talentvolle ‘gezellen’ Marc Schippers en Toon IJzerman treden gezamenlijk op.  Zij spelen muziek van Bach, Buxtehude, Böhm, Krebs, C. P. E. Bach en Kittel.

Het concert begint om 20:00. U kunt de organisten zien spelen, via de beamer en twee schermen. De entree 7,50, er is een collecte na afloop. Voor en na het concert staat de koffie voor u klaar. Na afloop mag u zelf orgelspelen wanneer u dat leuk vindt of eens zou willen proberen. Zie www.orgelconcertenhoflaankerk.nl voor meer informatie.

Hoflaankerk, Hoflaan 1, Rotterdam-Kralingen