Wouter van der Bas (55jr.) en Hugo Boudesteijn (64jr.) zijn beiden vrijwilliger in Verpleeghuis Pniël in Rotterdam-Kralingen. Ook zij zijn volop bezig met de voorbereiding van de Burendag op zaterdag 28 september a.s. in en bij het verpleeghuis aan de Oudedijk.

Nadat Hugo vorig jaar van de trap viel en een rugwervel brak, revalideerde hij maandenlang in Pniël. Zo leerde hij deze zorginstelling van binnenuit kennen. Wouters moeder belandde in Pniël door een heupartrose en daarna kwam zijn vader daar terecht met een bloedvergiftiging. Wouter ging veelvuldig op ziekenbezoek en bedacht dat hij zich nuttig kon maken als vrijwilliger. Zijn moeder is weer in goeden doen maar zijn vader is helaas inmiddels overleden. Hugo en Wouter hebben elkaar overigens leren kennen in het nabijgelegen Eetcafé De Steek. Dat eetcafé sluit overigens aan het einde van deze maand. Zie: desteronline.nl/eetcafe-de-steek-gaat-sluiten.

Vertier
Een verblijf in een verpleeghuis duurt lang. Dus, het organiseren van vertier is zeer noodzakelijk. Daarbij kwam het goed uit dat Hugo deel uit maakt van het muzikale gezelschap H.B. Stroll. Een optreden in Pniël volgde en Wouter en Hugo zijn 1 keer per kwartaal DJ, met 50-er en 60-er jaren muziek. Ze  draaien singles en ep’s op verzoek. Als de muziek klinkt, loopt Wouter de zaal in om te vragen wat men wil horen.

Kopje koffie
Op een afdeling van Pniël kreeg Hugo het volgende verzoek: ‘Zou jij, iedere dag, als ik er niet ben, een kopje koffie met mijn vrouw willen drinken?’ Die wens van de echtgenoot willigde hij met plezier in. Hij loopt verder gewoon naar binnen en ziet wel wat er te doen is. Hugo doet mee aan de 55-Plus Fitness in Pniël.

Chef barbecue
Wouter is vrijwillige oproepkracht, ‘niet zorg gerelateerd’. Onlangs was hij ‘chef barbecue’. Dat gaat hem goed af, als ex-poelier. Tijdens het Zaterdagmiddagconcert op 31 augustus jl. in Pniël, verrichtten beide heren hand-en-spandiensten. Wouter: “We zijn complementair”.

Hugo Boudesteijn links en Wouter van der Bas

Tuin
De Ster krijgt een rondleiding in het gebouw door beide vrijwilligers maar de foto wordt gemaakt in de ’wilde tuin’ die, enigszins verborgen, gelegen is aan de zijkant van Pniël. Die tuin kan wel wat onderhoud gebruiken en hetzelfde geldt voor de grote tuin die achter Pniël ligt. Met name het tuinmeubilair smacht naar een flinke opknapbeurt. Naar de mening van Hugo en Wouter zouden de ‘bewoners’ daar vaker te vinden moeten zijn. Werk aan de winkel voor nog meer vrijwilligers?

Hugo Boudesteijn links en Wouter van der Bas

Omwonenden
Pniël is meer dan een verpleeghuis. Omwonenden kunnen gebruikmaken van de ‘tijdelijk verblijfbedden’en fysiotherapie. Ook kunnen ze deelnemen aan de activiteiten die worden georganiseerd, zoals het Alzheimer Café en bloed laten prikken. ‘Thuis in Zorg’, thuizorgorganisatie, is er gevestigd en sinds kort de Zorgwinkel. Zo stond het op De Ster Online, vorig jaar: desteronline.nl/zorgwinkel-pniel-feestelijk-geopend

Burendag Pniël zaterdag 28 september

Tijd: 10:30 – 16:00
Locatie: gehele begane grond

De deuren van Pniël staan open voor de buurt. Er is een zorgmarkt met veel informatie over zorgartikelen, langer veilig thuis wonen en nog veel meer. Er wordt door studenten pannenkoeken gebakken, er is een groot schaakspel en in de Serre is een echte Vinyl ruilbeurs met oude LP’s en CD’s. De 2 DJ’s Hugo en Wouter staan achter de draaitafel en u kunt genieten van bekende melodieën. Veel buren, vrijwilligers en studenten van de Erasmus Universiteit komen u halen voor een bezoekje aan de begane grond. Natuurlijk is uw familie van harte welkom!!

Verpleeghuis Pniël, Oudedijk 15, 3062 AB Rotterdam-Kralingen), tel. 010-2726444,  leliezorggroep010.nl/pniel


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.