Lenen, huren en kopen van hulpmiddelen

Op woensdag 28 november werd ‘Zorgwinkel Pniël’ officieel geopend in het bijzijn van Rotterdamse wethouder Sven de Langen en regiomanager Lelie zorggroep Aad de Kool. Laatstgenoemde vestigde nog ’s de aandacht erop dat de overheid wil dat ouderen langer thuis blijven maar dat zulks plaatselijk mogelijk gemaakt moet worden. De zorgwinkel helpt daarbij. De wethouder voorspelde dat binnen afzienbare tijd 1 op de 4 Rotterdammers 65-plus zal zijn. Hij mocht de zorgwinkel openen met behulp van de zgn. SMART kluis.

In Zorgwinkel Pniël, gevestigd in Verpleeghuis Pniël in Rotterdam-Kralingen, kunt u terecht voor het lenen, huren of kopen van hulpmiddelen zoals krukken, rolstoelen, rollators en bedverhogers. Kortom: alles wat de ergotherapeut en fysiotherapeut u aan hulpmiddelen adviseren. Daarbij ook de ‘heup-airbag’ die moet voorkomen dat men bij een val een heup breekt.

Zorgwinkel Pniël is de tweede zorgwinkel in een Lelie-locatie, de eerste is Zorgwinkel De Kleine Burcht, aan de Duikerstraat nr. 3 in Rotterdam-Prins Alexander (tel. 010-4558331). De derde is in aantocht, in Rotterdam-Hoogvliet.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Imelda Bogaard

Imelda Bogaard runt de Kralingse zorgwinkel. Zij wordt bijgestaan door vrijwilliger Ron Riesmeijer. ‘Die kwam zomaar binnenlopen en is niet meer weggegaan’, aldus Imelda, die hartstikke blij met hem is. Imelda is eigenlijk coördinator (voor heel Nederland) Veilige Toegang & Alarmering van Lelie zorggroep. Dat werk kan ze ook doen in de zorgwinkel. Op een van de foto’s heft zij (rood jasje) het glas met wethouder Sven de Langen en Haya Goutier. Haya runt Zorgwinkel De Kleine Burcht. Door haar werd en wordt Imelda wegwijs gemaakt in de zorgwinkel.

De drie heren met de rollators zijn van links naar rechts: Erik van Wijk van ‘2Mobility’, Rabin Karia van ‘Rehasense’ en Laurens van Bree van ‘Able2’, alle drie vertegenwoordigers van leveranciers. Helemaal links demonstreert mevrouw Knol hoe licht een boodschappenwagentje is.

Toen de feestelijkheden ten einde liepen, werd mevrouw Nieuwenhuis, moeder van specialist ouderengeneeskunde bij Lelie zorggroep de heer Nieuwenhuis, naar binnen gereden, door haar dochter. Ze was kort tevoren opgenomen in Pniël. Was zij de eerste klant? In elk geval gaf ze haar ogen goed de kost.

Siloam

Als 16-jarig meisje begon Imelda Bogaard in 1989 als leerling ziekenverzorgster in Kralings verpleeghuis Siloam, aan de Merulaweg. Op de plek staat nu een appartementengebouw en Siloam verhuisde naar Hoogvliet. Haar doel was uiteindelijk verpleegkundige te worden maar dat bleek fysiek opeens onmogelijk. Ze zwom mee om twee kinderen uit zee te redden, raakte daarbij onderkoeld en moest een rib missen. Het gevolg: haar linkerarm kan ze nog maar beperkt belasten. Zij was daar heel verdrietig over maar zat niet bij de pakken neer. Ze ging management studeren, wel met de bedoeling om in de zorg te blijven werken. In 2010 werd ze leidinggevende extramurale zorg voor heel Rotterdam, voor Zorggroep Rijnmond, later omgedoopt tot Lelie zorggroep. Haar bezigheden voor ‘Veilige Toegang & Alarmering’ combineert ze nu met rechtstreeks contact met de klanten van de zorgwinkel in Pniël. En dat vindt ze fijn.

SMART kluis

Imelda is enthousiast over de ‘SMART kluis’ die een veilige toegang biedt tot uw woning. Hoe de kluis werkt, ziet u in het filmpje.

. De sleutelkluis kan worden aangevraagd bij installatiebedrijf Secuvita, zie: secuvita.nl. Imelda vertelt u er graag meer over, óók over de zgn. alarmeringsopvolging, bel: 0900 22 44 777 of stuur een e-mail naar  alarmering@leliezorggroep.nl.

3 dagen per week      

Voorlopig is Zorgwinkel Pniël 3 dagen per week geopend, nl. op dinsdag, woensdag en donderdag, van 10.00 tot 17.00 uur. Naar 5 dagen per week open wordt gestreefd. Dat zou eventueel met behulp van medewerkers van Thuishulp Rotterdam mogelijk moeten worden gemaakt. Als het aan Imelda ligt, komt er in het komende jaar een wekelijkse koopavond bij.

Zorgwinkel Pniël is gevestigd in Verpleeghuis Pniël, Oudedijk 15 in Rotterdam-Kralingen, tel. 010-2726444. Openingstijden: dinsdag, woensdag en donderdag. 10.00 tot 17.00 uur (voorlopig). LET OP: vanwege de feestdagen zal de zorgwinkel in de week van maandag 24 december en de week van maandag 31 december gesloten zijn!


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.