Even kennismaken met een nieuwe ondernemer in de Frits Ruysstraat. Het is zaterdagavond 1 december, weliswaar al een uur of zes, maar op nummer 22-D brandt licht. Voorzichtig de deur opengeduwd en De Ster staat oog in oog met een perfect geklede en gekapte heer.

Zeer goed gesoigneerd. Het is Fabian Garcia, inderdaad, Spaanse ouders, maar in Nederland opgegroeid. Hij is de nieuwe ‘barbier’ in Kralingen. Dus niet alleen knippen maar ook scheren. Hij deed dat al bij ‘Schorem – Haarsnijder & Barbier’ aan de Nieuwe Binnenweg en is voor zichzelf begonnen. Het winkelgebied Kralingen-West (Vlietlaan, Goudse Rijweg, Weteringstraat en Frits Ruystraat), al weer enige tijd ‘Boulevard Kralingen’ geheten, is in opkomst, dus leek hem dat de goede plek.

Fantoom
Die zaterdagavond is Fabian in afwachting van veel bezoek, want hij viert zijn openingsfeest. Of De Ster nog kan terugkomen, met camera, om wat foto’s te maken? Natuurlijk! Een uurtje later staat het stampvol mensen in de nieuwe barbershop en, hé, is dat niet Roy Makaay? De ‘fantoom’ van Bayern München, die vaak uit het niets de bal in het doel knalde. Roy speelde ook voor Deportivo de La Coruña, de club waaraan Fabian Garcia zijn hart heeft verpand. Het (thuis)shirt van die Spaanse voetbalclub houdt hij vast, samen met Fabian en diens moeder Maica.

Brazilië
Hoe Fabian en Roy elkaar kennen? Jaren geleden was Fabian aan het werk voor Schorem aan de Nieuwe Binnenweg en opeens keek Roy Makaay naar binnen. Fabian liet zijn klant gewoon zitten en holde naar buiten, om kennis te maken. Beide heren volgen elkaar nu op Instagram. Vandaar. Roy is al weer enige tijd spitsentrainer bij Feyenoord. Op de groepsfoto, vooraan, van links naar rechts: schoonvader Dorinho, echtgenote Gabriela, Fabian en moeder Maica. Fabians schoonvader was overgekomen uit Porto Alegre in Brazilië!

Fabian Garcia Barbershop
Fabian Garcia
Frits Ruysstraat 22-D
Rotterdam (Kralingen)
tel. 0619-421413

facebook.com/faabbarbier
instagram.com/faabbarbier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.