De Dames van Amesz van ‘Oosterboekhandel J.Amesz’ aan de Voorschoterlaan in Kralingen, bedachten de ‘taartenbouwwedstrijd’ ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2014 (thema ‘Feest!’).

Geruime tijd waren de prachtige ontwerpen, hoofdzakelijk van karton en gekleurd papier, te bewonderen in de etalage en er kon op worden gestemd. Bij de prijsuitreiking afgelopen zaterdag waren zeven taartenbouwers aanwezig en natuurlijk ook Sterfotograaf Winish Chedi. Drie bouwers hadden elders verplichtingen. De winnaar had 31 van de in totaal 155 uitgebrachte stemmen. De winnaar, Nestor, had een taart gemaakt voor een paard, die is dol op gras, riet, struikgewas en bloemen. Zijn taart was heerlijk versierd met alles waarvan zijn paard zou smullen. Andere taarten waren voor de Tandenfee, James Bond, de Zebraspin, een Robot, een Zombie (met ‘verrot vlees’), voor Muis, voor Flica, een Wolf en voor een Spook. Op alle taarten is gestemd en niet alleen door vrienden of familieleden.

aartenbouwwedstrijd Amesz

Ook de klanten waren verrukt over de kunstwerken en wilden graag hun stem uitbrengen. Alle taartenbouwers kregen het boek ‘Wat een feest’ als cadeau maar de winnaar kreeg er ook nog, hoe kan het anders, een boekenbon bij (lang zal die lezen. Red.).