Havenziekenhuis opent haar deuren op 15 maart

Op zaterdag 15 maart a.s. houdt het Havenziekenhuis een open dag voor iedereen die graag eens binnen wil kijken en meer wil weten.

Tijdens de open dag staat Ouderengeneeskunde centraal. Met het thema ‘Aandacht voor senioren’ laten we in het Havenziekenhuis zien welke zorg voor senioren wij in huis hebben.

PROGRAMMA
Op de open dag kunt u zien en ervaren wat er allemaal bij ouderenzorg komt kijken en wat het Havenziekenhuis aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan informatie over het landelijke onderzoek naar darmkanker dat in 2014 is gestart. Verder kunt u in het splinternieuwe Scopiecentrum de handen uit de mouwen steken en een ‘darm’ onderzoeken. Ook is er informatie over knie- en heupprotheses en zijn er diverse gezondheidstestjes. Met een speciaal pak ervaart u aan den lijve hoe het voelt om als oudere gezondheidsproblemen te hebben. Tot slot staat er een ambulance voor de deur die bezichtigd kan worden en zijn er speciale activiteiten voor uw kinderen, zoals het gipsen van je pols en als echte dokter op de foto.

KIJKJE IN HET ZIEKENHUIS
De open dag biedt u ook een unieke mogelijkheid om een kijkje te nemen in het ziekenhuis zelf. Een aantal jaar geleden is het Havenziekenhuis gestart met ‘Operatie Verbouwing’. Het hele ziekenhuis wordt onder handen genomen. Inmiddels zijn alle verpleegafdelingen gerenoveerd en is gestart met de verbouwing van de poliklinieken. Ook bij de nieuwe inrichting is rekening gehouden met ouderen. Tijdens de open dag kunt u zien hoe mooi het ziekenhuis van binnen is geworden en welke verbouwplannen er voor de komende jaren gepland staan.

Specialist in zorg voor ouderen

AANDACHT VOOR OUDEREN
Het Havenziekenhuis biedt basiszorg maar is naast Tropengeneeskunde ook gespecialiseerd in zorg aan de ouder wordende patiënt. Dat betekent dat het ziekenhuis speciaal ingericht is op deze groep en er extra aandacht is voor de speciale wensen van senioren. Onderzoeken voor oudere patiënten worden bijvoorbeeld zoveel mogelijk op één dag gepland. En in oktober 2013 hebben we het keurmerk ‘Seniorvriendelijk ziekenhuis’ gekregen van de ouderenbonden.

loes luca Havenziekenhuis

BEREIKBAARHEID
Bezoekers zijn tijdens de open dag welkom in het hoofdgebouw van het Havenziekenhuis, Haringvliet 2. De deuren zijn geopend van 10.00 – 16.00 uur. Het ziekenhuis is goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Komt u met de auto? U parkeert deze dag gratis op het parkeerterrein van het voormalige zwembad Tropicana schuin tegenover het Havenziekenhuis. Haventaxi de Sleeptros rijdt de hele dag heen en weer tussen het parkeerterrein en het hoofdgebouw voor mensen die slecht ter been zijn. Bezoekers kunnen gratis van deze service gebruik maken.

meer infoBekijk het gedetailleerde programma van de open dag op www.havenziekenhuis.nl/opendag.

Havenziekenhuis zorg met aandacht