Flinke bonje breekt er uit in de woning in de Boezemstraat in Crooswijk als de 32-jarige bewoonster de relatie met haar tien jaar jongere vriend verbreekt.

Ze belt eind januari de politie om hem uit huis te laten zetten, maar als die verschijnt, is Sami M. al vertrokken. Nadat de politie is verdwenen, verschijnt Sami weer ten tonele en laat zij hem weer binnen. Weer gaat het mis. Hij dreigt weer gewelddadig te worden, waarna zij met haar kind de straat op vlucht. Hij sleurt haar terug de portiekwoning in uit angst dat ze opnieuw de politie belt. Weer wordt de ruzie bijgelegd. Sami slaapt op de bank en zij bij de kleine in bed. De moeder weet uiteindelijk gebruik te maken van de diepe slaap van de ex en neemt met het kind de benen. Direct meldt zij zich bij spoedeisende hulp in het ziekenhuis en geruime tijd kan ze haar kaak niet bewegen door de zeer hardhandige trekpartij, waarbij de Crooswijkse zich tevergeefs schrap zet tegen de deurpost in het portiek.

Bij de politie bekende de man, die meermaals is veroordeeld voor drugs- en vermogensdelicten, ‘gepast geweld’ te hebben toegepast. Het slachtoffer haalt al anderhalf jaar het bloed onder zijn nagels vandaan, vertelde de Crooswijker die niet op de zitting is verschenen. Op afspraken met de reclassering om Sami richting antiagressietherapie te leiden, is hij ook niet geweest. De aanklager eist een celstraf van twee weken. Maar, omdat de relatie is beëindigd en voorlopig de kans op nieuw huiselijk geweld klein lijkt, vindt de rechter een werkstraf van 20 uur voldoende.

(van onze rechtbankverslaggever)