Wij zijn al jaren trouwe gasten van restaurant Van Stralen op de Oudedijk in Kralingen, dus wij dachten de kookkunsten van Ed en zijn staf wel te kennen, maar met deze nieuwe kaart hebben de heren ons toch weer heel aangenaam verrast. Onder andere door de gebakken doradefilet bereid à la “Jawad”, een overheerlijk hoofdgerecht van vis met een duidelijk Marokkaanse inslag.

Maar eerst gaan wij voor het (ook nieuw) voorgerecht: een tartaar van sashimi tonijn met sesamzaadjes en een kikkoman dressing. Mooie, rauwe tonijn en een uitstekend begin van een feestelijk diner. Je krijgt er een apart kannetje bij met sojasaus en gelukkig attendeert eigenaar Hans ons op een streepje wasabi, want die is heel pittig, dus daar moet met overleg mee worden omgegaan.

Bij Van Stralen ga ik meestal voor de ‘Tarani’, een zachte en fruitige Sauvignon uit Comté Tolosan in Frankrijk, die wij ook thuis regelmatig openschroeven, maar nu wordt ons de ‘Pinot Grigio’ uit de Dolomieten geadviseerd. Dat advies volgen wij op. Ook lekker fris van smaak met een tikkeltje caramel.

Dan komt het hoofdgerecht: de gebakken doradefilet bereid à la “Jawad”. Die is verrukkelijk, maar de interessante kruiden uit de Marokkaanse keuken maken het helemaal tot een tongstrelend diner, een ervaring om door te vertellen aan je kennissen. Zoals de jalapeno, een aan de paprika verwante vrucht, in het zuur bewaard. Of de speciale eieren: 3 minuten koken, dan pellen en in een speciale, kruidige marinade nog 10 minuten koken, daarna in een luchtdicht afgesloten weckpot 100 dagen laten rijpen.

Conclusie: Restaurant Van Stralen serveert niet alleen al jaren uitstekende kwaliteit, maar is met deze nieuwe kaart ook zeer verrassend.

Eten bij:

Van Stralen

Oudedijk 110-112
telefoon: 010-4148883
www.etenbijvanstralen.nl
Elke dag open vanaf 17.00 uur


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.