Milieucoaches met nieuwe certificaat, met wethouder Bonte in hun midden, december 2019, voor corona.

De R is in de maand! Het Rotterdams Milieucentrum start weer met milieucoachcursussen (het elfde jaar!) De nieuwe cursus Milieucoach start op donderdagavond 28 oktober en bestaat uit vier bijeenkomsten 28 oktober, 4, 11 en 18 november) in de Volksuniversiteit van Rotterdam.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan: info@rotterdamsmilieucentrum.nl. Meer informatie op www.opzuinig.nl.

Een cursus over energie besparen en duurzaam (t)huis met aandacht voor hoe je de informatie overbrengt aan je mede bewoners. Vooral leuk voor leden van Vereniging van Eigenaren maar ook veel huurders(groepen) deden mee aan deze gratis cursus. Sinds 2010 zijn er zo’n 800 Rotterdammers opgeleid tot milieucoach. Ze organiseerden voorlichtingen over energiebesparing en duurzaamheid in eigen kring, in buurthuizen, bij verenigingen, kerken en moskeeën.

De Milieucoaches maken hierbij gebruik van de e.koffer (vol met besparingsmaterialen) maar ook de besparingsmeetlat (zie: winterklaar010.nl/site/opzuinig-besparingsladder) en de opZuinig! quiz. Op die manier proberen de milieucoaches hun medebewoners te informeren over hoe je kunt besparen op euro’s maar ook op CO2. Goed voor de portemonnee en het klimaat.

De deelnemers ontvangen na afloop het milieucoach certificaat van het Rotterdams Milieucentrum.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.