Kamermuziekensemble De Bezetting Speelt treedt op zaterdag 23 januari met volledige bezetting op in Cultureel Centrum Pro Rege, Oudedijk 113 in Kralingen. Muziek met een verhaal verteld door Theo Ham.

Op het programma staan drie werken met een verhaal. ‘L’histoire de Babar’, in een speciaal voor DBS gemaakte bewerking van Alexander van Eerdewijk, Berio’s eerste probeersel voor muziektheater ‘Opus nr. Zoo’ en het duo van Roussel, waarin twee ietwat minder solistische instrumenten zich van een andere kant laten zien.

De Bezetting Speelt is een kamermuziekensemble bestaande uit 5 blazers en 5 strijkers/ Door op te treden in wisselende combinaties is er variatie in klank. Zij zoeken spanning in het repertoire, door afwisseling tussen bekende en minder bekende werken.

 

Theo-Ham

Met verteller
Het verhaal van Babar zal worden verteld door Theo Ham. Theo Ham richtte samen met Louis Lemaire in 1985 de eerste jeugdtheaterschool in Nederland op (Jeugdtheater Hofplein) en sinds 1991 is hij oprichter en directeur van het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland. Bij beiden regisseerde hij tevens jeugdtheatervoorstellingen. Theo programmeerde jeugdtheater activiteiten bij diverse festivals waaronder Poetry Park, Dunya en Teatro Fantastico/De Parade. En hij maakte een serie kindertelevisieprogramma’s voor de NOT.

 

Kaarten: €17.50  (voorverkoop € 15.- )
De kaarten zijn te koop bij:
Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145,
Berlioz/la Mer, Kortekade 14
Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner).
Ze zijn ook te reserveren via kaarten@muzikc.nl

Het concert begint om 15:00 uur. Na afloop is er een gezellige nazit met de musici.

DeBezettingSpeelt