Veel mensen maken zich zorgen over de natuur. Er waren vreselijke overstromingen in Nederland, België en Duitsland. Steeds duidelijker worden de effecten van klimaatverandering op ons dagelijks bestaan. Op een harde manier worden we gewaar, hoe dichtbij de natuur is. We zullen op de één of andere manier toenadering tot de natuur moeten zoeken. Het Bureau Stadsnatuur van de Gemeente Rotterdam doet al bijna 25 jaar onderzoek naar onze omgeving.

De bioloog André de Baerdemaeker werkt bij dit Bureau als onderzoeker en adviseur. Ook is hij voorzitter van de Vogelklas Karel Schot. Deze organisatie is al vele jaren bezig om de wilde vogels in onze stad te onderzoeken om hun lot te verbeteren. De secretaris van de vogelklas, Peter Milders bestudeert ook kleine zoogdieren, zoals mollen en egels. Hoe staat het met de natuur in de stad en wat kunnen we doen om onze omgeving te leren kennen? Op zaterdag 25 september a.s. kunt u het meemaken in Centrum Pro Rege. We zullen u ook de nestkastjes laten zien op een onverwacht rustige plek.

Van een bevriende dierenwinkel hebben we een aantal leuke cadeaus gekregen, Zolang de voorraad strekt kunnen we die weggeven. U kunt dan op uw beurt dieren in onze stad helpen en op zijn minst ideeën opdoen. Het begin van een nieuwe start! U krijgt er heel veel plezier voor terug. Want terwijl de natuur in de stad het zwaar heeft is het een bron van schoonheid en rust. Het wordt een positieve bijeenkomst. We starten de startzaterdag om 14:00 uur in Pro Rege. De toegang is gratis. Om besmetting te voorkomen verzoeken we u niet te komen als u verschijnselen vertoont van en besmetting met Covid. De natuur is mooi, maar de virussen houden we graag uit de buurt!

Namens de werkgroep Duurzaamheid van de Protestantse kerk Kralingen.

Anne Gercama


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.