Dinsdag 28 juni bracht de Jacob M. de eerste mosselen van het seizoen uit Zeeland naar Rotterdam. Op de aanlegsteiger van de jachthaven in het Boerengat stond eigenaar en chef-kok van restaurant ‘Kaat Mossel’ (kaatmossel.nl)  Ron Hirt klaar om de eerste 10 baaltjes van 15 kilo elk in ontvangst te nemen. Olympisch zwemkampioen Inge de Bruijn luisterde deze gebeurtenis op met haar aanwezigheid.

Tevoren stond André Eleveld, eigenaar van Jachthaven de Rotterdamsche Admiraliteit op de uitkijk. Hij zag als eerste de Jacob M. dobberen op de Maas. De Boerengatbrug hoefde niet open voor de Jacob M. André loodste het schip telefonisch naar de juiste plek om aan te leggen. Aan het hek dat de jachthaven afsluit is een afbeelding bevestigd van ‘het kussenblad (bovenzijde) van een kussen van de Admiraliteit op de Maze’ (voorloper van de marine) van Rotterdam, ook wel Admiraliteit van Rotterdam genoemd die zich ooit in dat deel van Rotterdam heeft bevonden. De straatnaam Admiraliteitskade herinnert daaraan. Het kussenblad is te bewonderen in Museum Rotterdam (museumrotterdam.nl.

 

Vlakbij de Admiraliteit van Rotterdam bevond zich ’s-Landswerf (scheepswerf), waar het 17e eeuwse ‘linieschip’ (oorlogsschip) De Zeven Provinciën werd gebouwd. Vandaar de straatnaam ’s-Landswerf, gelegen aan de zuidzuide van het Boerengat. De Zeven Proviciën was het vlaggenschip van de Nederlandse oorlogsvloot, met opperbevelhebber Michiel de Ruyter aan boord.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.