Archieffoto De Ster 2019

‘De Ronde van Kralingen zal wederom weer gaan plaatsvinden waar het thuis hoort. In het hart van de wijk Kralingen. De aftrap met muzikale begeleiding van het Kralingse koor Bram en Saar wordt gegeven door de oud-burgemeester en wielerliefhebber Ivo Opstelten op zondag 9 juli om 10:30.

We starten met de familieloop voor het hele gezin, gevolgd door de 6 van Kralingen, een stratenloop van 6 km. Afgelopen jaren de strijd tussen oud winnaars Nixon Fernandes (o.a. winnaar van de
Bruggenloop in 2019) en Patrick Kwist (o.a. wereldkampioen 10KM bij de masters in 2019).

Uiteraard staan ze aan de start samen met meer dan 200 andere toppers. Daarna is het de beurt aan de tweewielers, te beginnen met de Dikke Banden Race waar onze jongste wielerhelden en heldinnen het ongeveer 1,6 kilometer lange parcours, zo snel als ze kunnen, afleggen. Tijdens de Dameskoers strijden regionale en landelijke toppers om de eerste Ronde van Kralingen Damesbokaal in samenwerking met de gekende MTD series (Women Cycling Series).

Daarna nemen de Quooker Kralingsche Zondagfietsers het parcours over. Gezien het aantal deelnemers belooft het een spectaculaire wedstrijd te worden, want er wonen meer fanatieke wielrenners en -rensters in Rotterdam dan we van te voren hadden gedacht.

Aansluitend zijn er twee wedstrijden in de categorie sportklasse/amateurs en Eliterijders, dus toprijders uit het hele land. Waar de andere ‘wedstrijden’ laagdrempelig zijn en voor alle niveaus, tellen deze wedstrijden én die van de dames van de Kralingen Koers mee voor het klassement van de KNWU.

Een aanvulling op het programma zijn twee tourtochten die rondom Rotterdam zijn uitgezet: 75 en 90 kilometer. Deelnemers vertrekken rond 10.00 uur voor een route rondom Rotterdam. ‘Maar je finisht dan natuurlijk wel in het hart van Kralingen.’

De Ronde heeft een toegankelijk en laagdrempelig karakter, iedereen is welkom. Langs het parcours vinden diverse muzikale, culturele en sportieve activiteiten plaats. Dit jaar ook de voorrondes van het Nationale Kampioenschap Slow Biking waaraan iedereen kan deelnemen.

Om meer Rotterdammers op de fiets te krijgen werken we samen met de Rotterdamse fietsalliantie ‘Rotterdam op die fiets’ en worden we, net als de voorgaande 2 edities, bijgestaan door de grootste wielervereniging van Rotterdam RWC Ahoy.

Uiteraard hopen wij dat je (weer) mee doet en je inschrijft, dat kan ook op de dag zelf!. Ook als toeschouwer ben je natuurlijk van harte welkom bij de wedstrijden. Geniet langs het parcours en moedig de deelnemers aan!

De inschrijving via de website van de Ronde van Kralingen is geopend. Na donderdag is het een dag inschrijving. www.rondevankralingen.nl

Of volg het evenement op Twitter, Instagram of Facebook voor de laatste updates. rondevankralingen

Tot zondag 9 juli!

(ingezonden mededeling Ronde van Kralingen)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.