Waarom zien zoveel mensen op tegen vakantie? Kinderen niet. Die kijken er naar uit. En zo hoort het ook. Vakantie is om uit te rusten en energie op te doen voor het komende jaar. Het is een soort 5e seizoen, de vakantieperiode. Neem nu een goede kennis van me. Normaal zou ik zijn naam noemen, maar omdat u hem kent, doe ik dat deze keer niet. Ik noem hem dus een goede kennis.

Nu, hij had geen zin in vakantie. Waarom niet, vraag u misschien? Hij woont vlakbij de Maasboulevard en heeft veel last van het gescheur en gerace ’s nachts. Hij schrikt er wakker van en dat maakt hem overdag prikkelbaar. Als hij werkt, denkt hij daar niet aan, maar als hij op dienstreis is, droomt hij ervan en slaapt dus slecht. Hij is dus bang dat hij in de vakantie eerder moeër wordt dan uitgerust. Ja, voor zo iemand is vakantie natuurlijk een hel. Zelf houd ik wel van vakantie en ruil graag de drukte van Rotterdam in voor die van Schiphol. Toch had ik wel een advies en besprak dat met hem. Verder heb ik er niet meer over nagedacht, druk als ik was om uit te zoeken hoe groot mijn handbagage mocht zijn. Dat is nog een heel gezoek, want dat varieert nogal.

Onbegrijpelijk, want het zijn wel vaak wel dezelfde vliegtuigen. Maar goed, onlangs zag ik mijn goede kennis weer en wie schetst mijn verbazing? Hij was vrolijk en had ook zin in vakantie. Wat was er namelijk aan de hand? Hij had een auto gekocht en was ’s nachts mee gaan racen. Heen op de Maasboulevard, terug langs de Oostzeedijk, wel 10 rondjes per nacht. Sindsdien slaapt hij goed.

Op mijn vraag of hij zich niet schuldig voelde omdat hij nu zelf de oorzaak was van de slapeloze nachten van anderen, zei hij: “welnee, ik rijd elektrisch, als voorbeeld voor de anderen. Als de andere racers nu ook elektrisch gaan rijden is het muisstil ’s nachts.”  Hij liet mij zelfs de dealerfolder van zijn auto zien en daar stond het: “U rijdt altijd geruisloos, duurzaam en milieuvriendelijk, zelfs als u (te) hard rijdt!” O ja, en om misverstanden te vermijden. Mijn advies aan hem was: oordoppen indoen.

Eduard Schuringa


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.