De juiste zorg op de juiste plek; Erasmus MC en de twee grootste Rotterdamse ouderenzorgorganisaties breiden samenwerking ketenzorg uit

Het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam en zorgorganisaties Laurens en Aafje breiden hun samenwerking uit. Laurens en Aafje tekenden daarom allebei een ketenovereenkomst met het Erasmus MC waarin zij de afspraken hierover vastleggen. Doel van deze overeenkomst is om patiënten sneller en beter over te kunnen plaatsen.

Het aantal beschikbare ziekenhuisbedden in de regio Rotterdam staat steeds meer onder druk. Reden voor het Erasmus MC en Laurens en Aafje om betere afspraken te maken over het overplaatsen van medisch stabiele patiënten vanuit het Erasmus MC naar Laurens of Aafje. Hiermee wordt de doorstroom in het Erasmus MC verbeterd en krijgen mensen de juiste zorg op de juiste plek.

Betere zorg
Het streven is om de nazorg zo naadloos mogelijk aan te laten sluiten op de medisch specialistische behandeling in het Erasmus MC. Door het inrichten van zorgpaden voor een aantal specifieke aandoeningen wordt de ligduur in het ziekenhuis verkort en de nazorg voor de patiënt verbeterd. De drie partijen zijn ervan overtuigd dat de nieuwe afspraken hierover bijdragen aan een betere kwaliteit van zorg voor kwetsbare ouderen en andere patiënten in de regio.

Overigens kunnen patiënten zelf hun zorgverlener blijven kiezen. In het kader van deze samenwerking ontvangen zij enkel advies over de behandelmethoden bij de andere organisatie.

Kennis en expertise
Het Erasmus MC, Laurens en Aafje gaan in dit kader ook hun kennis en expertise bundelen door stages van voor medewerkers en trainingen op maat door specialisten voor (para) medici en verpleegkundigen van Laurens en Aafje. Ook wordt nauw samengewerkt bij wetenschappelijk onderzoek.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.