In mei 2013 opende Wijkgym Schuttersveld haar deuren. Inmiddels hebben veel Crooswijkers de weg naar de sportschool gevonden.

De wijkgym probeert zoveel mogelijk in te spelen op de situatie in de wijk. Toegankelijkheid en laagdrempeligheid zijn hun sleutelwoorden en dit blijkt goed te werken. De sportievelingen blijven terugkomen om te sporten, ondanks dat niemand niet aan een abonnement vast zit.

Sportuurtjes alleen voor vrouwen
Eén van de Crooswijkers die vaak gaat sporten is Fatima Khanouja. Zij wilde altijd graag sporten, maar het moest wel betaalbaar én in de buurt zijn. Een vast contract bij een sportschool was voor haar geen optie. Ook merkte zij dat veel vrouwen in haar omgeving wilden sporten, maar dan wel met alleen vrouwen. “Ik kwam zelf regelmatig bij de wijkgym en heb aan hen voorgesteld om op vaste uren in de week in te plannen voor vrouwen.” Mede dankzij de inzet van Fatima zijn deze momenten er nu. “De rolgordijnen voor de ramen en deuren zijn dan dicht, zodat wij voldoende privacy hebben. Op zondag en woensdag kunnen we twee uur lang sporten en vanaf 1 februari kunnen we ook op vrijdagavond terecht.”

Succesvolle pilot
Sporten moet mogelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. De afgelopen maanden konden mensen met een zwaardere beperking terecht bij de wijkgym. De positieve reacties hebben ervoor gezorgd dat er nu wordt gesproken over een vaste programmering voor deze doelgroep.

Dankzij de begeleiding van sportcoach Angela Beck is Fatima (links) al 10 kilo afgevallen. (Foto: Wijkgym Schuttersveld)

Dankzij de begeleiding van sportcoach Angela Beck is Fatima (links) al 10 kilo afgevallen. (Foto: Wijkgym Schuttersveld)

Deelgemeentevoorzitter Wim van Heemst is om meerdere redenen blij met wijkgym Schuttersveld: “Sporten is leuk en verbetert de gezondheid. En die kan en moet beter in Crooswijk. Het is daarom ook één van de pijlers van Crooswijk Werkt. En tegenwoordig ben ik zelf ook regelmatig te vinden bij de wijkgym.” Met het uitvoeringsprogramma Crooswijk Werkt willen deelgemeente Kralingen-Crooswijk, gemeente Rotterdam en woningcorporaties Havensteder en Woonstad er samen voor zorgen dat Crooswijk weer meedoet en een wijk wordt waar het goed wonen, werken en opgroeien is.

Bekijk pagina 4 van deze deelgemeentepagina voor de openingstijden, prijzen en een overzicht van de activiteiten

Wijkgym Schuttersveld

Programma
Wijkgym Schuttersveld is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur geopend, op zaterdag en zondag kan je van 10.00 tot 15.00 uur sporten.
Bekijk in het programma hieronder de tijden voor de groepslessen:

programma wijkgym

Kosten
Maandabonnement voor reguliere leden:
Voor de eerste keer 20 euro. Daarbij krijg je een pasje overhandigd. Op vertoon hiervan is het volgende maandabonnement 15 euro.

Maandabonnement voor vrouwen:
Voor de eerste keer 15 euro. Daarbij krijg je een pasje overhandigd. Op vertoon hiervan is het volgende maandabonnement 10 euro.

Een losse les kost 3 euro.