Lois van Thiel (66 jr.) van De Biergids, bierspeciaalwinkel aan de Vlietlaan, stond in 1969 als dienstplichtig militair en kok in de buurt van een tank.

Dicht tegen de (toen nog) Oost-Duitse grens was het 43e tankbataillon op oefening en het kanon van de tank vuurde een salvo af. Gevolg: oorsuizingen in zijn rechteroor die niet ophielden totdat hij doof was aan dat oor. Hij moest er maar mee leren leven, vond men toentertijd. Een bezwaarschrift naar H.M. de koningin haalde niets uit. Een kleine 50 jaar later ging het linker oor van Lois achteruit.

Een gehoorapparaat leek de oplossing. Echter, de KNO-arts van het Havenziekenhuis meldde dat er waarschijnlijk alsnog iets te doen zou zijn aan zijn rechteroor. De medische wetenschap is vooruitgegaan. Op vrijdag 4 december is Lois van Thiel geopereerd aan zijn rechter oor, in het Havenziekenhuis. Op 14 december gaat het verband eraf en moet blijken of de operatie succesvol is geweest. Toen Lois op maandag 6 december weer aan het werk wilde, bleek er die ochtend vroeg te zijn ingebroken in De Biergids. Ruitje kapot en laptop weg. Hij hoopt dat de dader wordt gepakt. Die lijkt voldoende vingerafdrukken te hebben achtergelaten

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]