Dagbestedingscoach Irene van Kouwen in Aafje Hoppesteyn gaat er af en toe op uit met bewoners van Hoppesteyn en omwonende senioren. Op vrijdagmiddag 19 april reden er een drietal busjes voor die hetgezelschap naar Theater De Fruitvis zou brengen, voor de theatervoorstelling ‘De Stilte en de Storm’. De voorstelling is gebaseerd op het boek ‘De ronde van ‘43’ van Henri Knap (nl.wikipedia.org/wiki/De_ronde_van_(novelle) en is een productie van ‘Ratten en Rode Huzaren’.

Een busje bleek na aankomst bij Hoppesteyn motorpech te hebben maar dat was gelukkig geen probleem, aangezien een aantal mensen die zich hadden aangemeld, niet waren komen opdagen. (Irene vindt dat overigens nooit echt leuk). Op weg naar De Fruitvis (wat een leuk theater is dat!), in Delfshaven, was er langdurig oponthoud bij het Mathenesserplein, vanwege wegwerkzaamheden. Irene belde onderweg met regisseuse Mirjam Kroonenburg of de voorstelling iets later kon beginnen? Dat kon, gelukkig.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

De Stilte en de Storm, de vergeefse fietstocht van een joods meisje met haar onderduikvader op zoek naar een vluchtadres, maakte dat men na afloop er een beetje stil van was. Suzanne de Vries, als hoofdrolspeelster, Huub de Ruijter, die meerdere rollen speelde, Lotte Vugts, o.m. als echtgenote van de apotheker en Piet Hein van Gilse als SD-er overtuigden De Ster het meest. Terug in de tijd, de barre oorlogstijd. Wil u het ook meemaken?

Tekst loopt door onder de foto

Meer foto’s hier

Voorlopig zijn er nog 2 voorstellingen:

zaterdag 4 mei: 20.30 uur  –  De Fruitvis, Marconistraat 43, Rotterdam-Delfshaven, tel. 010 2440222 – www.fruitvis.nl

Toegang € 10,-
Jeugd tot 12 jaar € 7,50
Speciaal tarief voor groepen

Informatie en reservering
Mirjam Kroonenburg
010-4255696
stichtingjoepproductions@gmail.com

Zondag 5 mei: 18.45 uur – Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, Rotterdam-Katendrecht, tel. 010-7200997, www.belvedererotterdam.nl

De Stilte en de Storm wordt voorafgegaan door een Vrijheidsmaaltijd onder leiding van gastkok Marit Shalem (Rotterdam – Haifa/Israël).

Wanneer:
zondag 5 mei, inloop 17.00 uur, start diner 17.30 uur. Aanvang voorstelling 18.45 uur. Duur tot ca. 20.30 uur.

Kosten:
15 euro p.p. inclusief maaltijd (exclusief drankjes). Reserveren noodzakelijk via deze link: verhalenhuisbelvedere.stager.nl/web/tickets/

De Stilte en de Storm is een productie gemaakt door het team van Ratten en Rode Huzaren, Pincoffs en Annemie. Artistieke leiding: Mirjam Kroonenberg (regie/choreografie), Marjo Boom (zangcoach/repetitor), Keimpe de Jong (componist/muzikant), Constance van Duinen (toneelbeeld), Max C. Roijé (script). Uitvoering: een mix van amateur- en professionele spelers/musici: Piet Hein van Gilse, Johan Hage, Thea de Leer-Rigetti, Aad Luijendijk, Huub de Ruijter, Lotte Vugts, Suzanne de Vries. Musici: Ilse Roskam en Florita v.d. Sluis – accordeon. Koor: bewoners uit Rotterdam.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.