Woningcorporatie Woonstad Rotterdam en bouwbedrijf Dura Vermeer gaan alle funderingen van de woningen van Woonstad tussen de Oostzeedijk en Lusthofstraat herstellen. Daarnaast worden ook de binnen- en buitenkant aangepakt. Dinsdag 8 december bezegelden Woonstad Rotterdam en Dura Vermeer hun samenwerking met de ondertekening van de nodige stukken en een bescheiden feestje in The Student Hotel aan de Oostzeedijk. Na de ondertekening werd het bouwbord aan de Oostzeedijk Beneden onthuld door Wilfred Lansbergen, adjunct-directeur Dura Vermeer links en Mohamed el Achkar, bestuurder Woonstad Roterdam (foto: Jaiwey Nuij). Uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM.

Mohamed el Achkar: “De komende paar jaar herstellen we samen de funderingen van 198 woningen en 18 bedrijfsruimtes. Daarnaast renoveren we de woningen ook. Het doel is dat de kwaliteit van wonen voor onze bewoners omhoog gaat. We zetten daarbij alles op alles om de overlast te beperken, alternatieven voor thuiswerken aan te bieden als het mensen te veel wordt en bedrijven zo goed mogelijk te begeleiden.”

Particuliere eigenaren
De woningen en bedrijfsruimtes staan allemaal tussen de Lusthofstraat en Oostzeedijk Beneden. In de afgelopen jaren werden al een paar honderd panden opgeknapt en de funderingen in Jaffa en tussen de Lusthofstraat en Oudedijk hersteld. Daar doet Woonstad Rotterdam nu nog een schep bovenop met deze aanpak. Woonstad Rotterdam probeert waar dat kan samen met particuliere eigenaren op te trekken, omdat hun woningen vaak naast die van hen staan. Het funderingsloket (rotterdam.nl/bestuur-organisatie/funderingsloket) ondersteunt Woonstad Rotterdam en deze eigenaren daarbij.

Geluidsoverlast en thuiswerken
Het gaat allemaal niet zonder slag of stoot. Het werk zal geluidsoverlast en hinder veroorzaken. Projectleider Mariëlle Bleekrode: “Voor thuiswerkers is het af en toe even de tanden op elkaar. We investeren nu veel tijd om te zorgen dat de overlast minimaal is. Ook kunnen we bewoners ontzorgen. Zo richten we werkplekken in voor thuiswerkers in een bedrijfspand en krijgen onze bewoners een financiële vergoeding voor het ongemak.”

Bedrijven tijdelijk naar een nieuwe plek
In de straten waar men aan de slag moet, zijn veel bedrijven. Samen met de afdeling bedrijfshuisvesting van Woonstad Rotterdam zal alles op alles worden gezet om voor deze ondernemers de pijn te verzachten. Sommige ondernemers moeten namelijk tijdelijk hun pand uit, omdat de hele vloer eruit moet. Als oplossing krijgen ze vlakbij een alternatief en wordt een zogenoemd treintje gemaakt. Daardoor moeten ondernemers weliswaar twee keer verhuizen, maar kunnen ze snel terug naar hun huidige plek. Kijk op woonstadrotterdam.nl/lusthofkwartier voor meer informatie.

Vragen? De contactpersonen voor dit project zijn Mariëlle Bleekrode, projectleider wijken en Renske Buscher, bewonersbegeleider projecten. Bellen op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur op telefoonnummer 010-4408800.

Een e-mail sturen kan ook naar: funderingenkralingen@woonstadrotterdam.nl.

(ingezonden mededeling Woonstad Rotterdam, bewerkt) Foto Jaiwey Nui


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.