De strijkkwartetten van Beethoven behoren tot de belangrijkste klassieke muziek die ooit is geschreven. Toch gebeurt het maar zelden, dat alle strijkkwartetten te horen zijn. Het beroemde Daniel Kwartet is de uitdaging aangegaan en speelt de 18 kwartetten in 8 concerten.

Op zaterdag 13 april treden zij op in Kerkelijk en Cultureel Centrum Pro Rege in Kralingen. Het concert begint om 15:00 uur. Uitgevoerd worden het kwartet in F (een bewerking door Beethoven zelf van zijn pianosonate opus 14-1); het strijkkwartet nr. 16 in F opus 135 (het laatste kwartet dat Beethoven schreef) en het strijkkwartet nr. 9 in C, opus 59-3. De vroege concerten van Beethoven vormen een breuk met de tijdgenoten van Beethoven: Haydn en Mozart. Maar ook op later leeftijd schreef Beethoven revolutionaire muziek. Hij wordt wel de David Bowie van zijn tijd genoemd.

Aan de zaal kosten de kaartjes E. 20.-; in voorverkoop E. 15. Kaarten zijn te reserveren via kaarten@muzikc.nl en te koop bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner). In het boek “4Beethoven!-

Een gids door de strijkkwartetten van Beethoven” van de musicoloog en wiskundige L.A.D. de Boer is informatie te vinden over alle strijkkwartetten. Het is te koop voor E. 10.- aan de zaal en bij Boekhandel Amesz en Donner.

Als u een passe partout koopt voor de volgende concertserie, krijgt u het boek gratis. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang; studenten betalen slechts E. 5.-.  Centrum Pro Rege, Oudedijk 113 is gemakkelijk te bereiken met de metro (halte Voorschoterlaan of Gerdesiaweg), lijn 7 stopt voor de deur. Parkeren in de buurt is gratis.

www.muzikc.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.