Wilt u meehelpen om uw wijk mooier en levendiger te maken? Bedenk een plan en dien een bewonersinitiatief in. Ook in 2023 kunt u weer een financiële bijdrage krijgen om uw idee uit te voeren.

In 2022 kregen diverse mooie bewonersinitiatieven in Kralingen-Crooswijk subsidie. De muurschildering van de Koninginnekerk aan de Keurmeesterstraat bijvoorbeeld en de geveltuintjes in de Jeruzalemstraat. Maar ook de Eetbare Natuur- en Klimaattuin ‘Bavokring’ en de Urban Zomertour. Ook dit jaar zijn nieuwe ideeën van harte welkom.

Aanvragen
U kunt uw bewonersinitiatief voor 2023 online indienen via Mijn Rotterdam of het aanvraagformulier invullen en opsturen. Dit formulier ligt voor u klaar bij de Wijkhub of het Huis van de Wijk. Of bel 14 010. U kunt uw initiatief het hele jaar indienen.

Verkenning
Voordat u uw initiatief indient, is het slim om eerst met verschillende bewoners over uw idee te praten. Misschien hebben zij goede tips voor u. En vraag gelijk of ze mee willen doen. Zo maakt u de kans op succes groter. Ook een gesprekje met de wijknetwerker of welzijnswerker kan nuttig zijn. Zij weten wat er allemaal al gebeurt in de buurt en wat de wijk nodig heeft. Ook weten zij wie u kan helpen en of u een vergunning nodig heeft.

Tips en voorbeelden
Op Mijn Rotterdam staan de regels voor het aanvragen van een bewonersinitiatief, veelgestelde vragen en een gereedschapskist. In de kist vindt u tips en allerlei voorbeelden om van uw initiatief een succes te maken.

Wanneer hoor ik of ik subsidie krijg?
Voor aanvragen tot en met 2.500 euro hoort u binnen enkele weken of u subsidie krijgt. Vraagt u een bedrag tussen 2.500 en 20.000 euro aan? Dan kan het iets langer duren, omdat de wijkraad meekijkt en adviseert. U krijgt altijd uiterlijk binnen acht weken bericht of uw bewonersinitiatief is goedgekeurd. Uw bewonersinitiatief moet natuurlijk wel aan alle regels voldoen.

Meer informatie
Heeft u vragen? Of heeft u hulp nodig bij het indienen van een bewonersinitiatief? Neem dan contact op met de wijknetwerker in uw wijk. Dat doet u via 14 010 of door naar de Wijkhub of het Huis van de Wijk te gaan. U kunt ook terecht bij Opzoomer Mee. Bel (010) 213 10 55 of stuur een mail.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.