Rotterdam 12 juni 2018 – Jan-Willem Hoogeweegen gaat als het kan overal naar toe op de fiets. Zo kriskrast hij door Rotterdam om zich in te zetten voor onze senioren. Hij is namelijk directeur van Thuishulp Rotterdam, een organisatie die flexibele en persoonlijke dienstverlening biedt aan ouderen in samenwerking met de Gemeente Rotterdam.

Jan-Willem heeft door zijn ouders jarenlang te ondersteunen gezien wat er allemaal bij komt kijken. Hij vond het ontzettend fi jn om daarbij te kunnen helpen. Nu kan hij dat doen voor vele ouderen met het team van Thuishulp Rotterdam!

Vader en moeder
“Mijn moeder had op latere leeftijd enorme pijn in haar rug waardoor ze het huishouden en boodschappen niet meer makkelijk kon doen”, vertelt Jan Willem. “Ook met de computer werken ging lastig, e-mails versturen en contacten onderhouden. Mijn zus en ik hebben ons jarenlang met veel liefde voor onze ouders ingezet. Omdat mijn vader veel ouder was en de zorg voor hem ook voor onze moeder te veel werd, is hij naar een verzorgingstehuis gegaan. Als we toen hadden geweten dat er iets als Thuishulp Rotterdam was, dan had mijn vader langer thuis kunnen wonen bij mijn moeder. Dat hadden ze ontzettend fi jn gevonden.”

Tijd en aandacht
“Wat je ziet bij veel thuiszorg-organisaties, is dat ze heel efficiënt moeten werken en alleen de noodzakelijke dingen kunnen doen. De kracht van Thuishulp Rotterdam daarentegen is dat we de tijd nemen en aandacht geven. We komen wanneer het de ouderen uitkomt, en zo lang als ze willen.”

Jan-Willem en zijn collega’s Jacqueline en Sonia tijdens de Rolstoel 2-Daagse in Kralingen.

Thuishulp Rotterdam biedt op maat gesneden diensten aan thuiswonende senioren zodat die kunnen blijven genieten van de grote en kleine dingen in het leven. Zij maken uit wat er gebeurt en hebben dus de ‘regie’. De dienstverleners komen veelal uit dezelfde buurt of wijk, waardoor er ook een persoonlijke relatie is. Mensen betalen de werkelijk geleverde uren, tegen vooraf overeengekomen tarieven, vanaf € 17,50 per uur, achteraf gefactureerd.

“Onze dienstverleners vinden het fantastisch om met ouderen te werken”, vertelt Jan-Willem trots. “Ze vinden er veel voldoening in om ervoor te kunnen zorgen dat de senioren van de mooie momenten gedurende de dag kunnen genieten.

Klik
Neem Kindy bijvoorbeeld, één van onze dienstverleners. Met een heel leuke en vrolijke uitstraling. Je merkt gewoon dat bij de mensen waarbij ze langskomt er meteen een klik is. Ze bouwt een band met hen op. Zowel voor haar als voor de oudere is het een bijzondere relatie.

Één van onze klanten is een mevrouw die een heupoperatie heeft gehad. Ze heeft nog angst om zelfstandig buiten te lopen. Kindy gaat vrijwel dagelijks met haar wandelen en kan haar helpen waar dat nodig is. Ze doen samen boodschappen, koken samen en eten samen. De dochters van die mevrouw waarderen dit enorm, er wordt ook voor hun moeder gezorgd op de dagen dat zij niet kunnen. Kindy let dan ook op een aantal dingen in het huishouden, en helpt hun moeder met in bad gaan, haren wassen en kammen.

Als wij een hoop noodzakelijke dingen kunnen doen, hebben de kinderen meer tijd om quality-time door te brengen met hun ouders. Hoe meer we dat kunnen doen, hoe blijer alle betrokkenen hiervan worden, en hoe blijer ik hiervan word. Dat is toch geweldig?”

Contact
Kunt u zelf, of een bekende van u, een helpende hand gebruiken? Bel Jan-Willem op 010-3020160, mail naar jan-willem@ThuishulpRotterdam.nl of bezoek de website: www.ThuishulpRotterdam.nl voor meer informatie.

(ingezonden mededeling Thuishulp Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.