Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Volgende stap

Het is fijn om u te kunnen vertellen dat door de steun van Wijksteunvrienden veel individuele bewoners worden geholpen. Vaak eerst met een maatje bij hen thuis, bij een hobby of met wat praten. Door die positieve aandacht krijgen mensen weer de wens om meer te doen. Bij veel mensen is de volgende stap om aan te sluiten bij iets wat georganiseerd wordt. Een activiteit die wij organiseren, maar dat kan ook iets van een andere organisatie zijn. Dus weer wat gaan doen wat leuk is.

Samen koken

Wat nog een zorg is, is dat veel mensen die alleen zijn niet of heel weinig voor zichzelf koken, omdat ze er geen zin in hebben om alleen te eten. Het eten smaakt me niet meer, vertellen ze. We gaan daarom nu op zoek naar Wijksteunvrienden die 1 keer in de week of 1 keer in de twee weken samen met een oudere koken en het samen opeten. Dan wordt gezelligheid gecombineerd met een gezonde maaltijd. Gewoon een prakje, er hoeft niets bijzonders gekookt te worden. Maar uiteraard mag dat wel. Samen beslis je wat er gekookt wordt.

Maar we zijn ook nog steeds op zoek naar Wijksteunvrienden die ouderen, op welke manier dan ook, willen steunen. Wat kunt u op eenvoudige wijze bijdragen? We streven ernaar om dit jaar minimaal 20 Wijksteunvrienden te vinden. De afgelopen maand hebben zich weer 3 mensen aangemeld waar we ontzettend blij mee zijn. We willen ons streefgetal halen en zijn nog op zoek naar 9 mensen. Het zou toch heerlijk zijn dat we met uw steun 9 ouderen 1 keer in de week een gezonde warme maaltijd kunnen bieden. Doet u mee?

Alle hulp is welkom, ook al is die nog zo klein of kortdurend. We zien uw reactie graag komen!

Grote activiteiten

Zondag 27 oktober: Oudhollandse middag, van 13.30 tot 16.00 uur. In de Paleiszaal van Pompgebouw De Esch, Rijnwaterstraat 11. Entree 3.50 inclusief koffie/thee en hapjes. Kaartverkoop in De Pomp, CIGO De Esch (winkelcentrum) of aan de zaal op 27 oktober. Met onder andere: muziek, klompen schilderen, Oudhollandse spelen en nog veel meer.

Vrijdag 22 november: Najaars vaartocht, van 13.30 tot 16.00 uur. Vertrek vanaf het ponton van de watertaxi in De Esch. In Samenwerking met Bewonersplatform De Esch. Kosten: 3.50 inclusief koffie of thee. Kaartverkoop in De Pomp of CIGO De Esch.

Contact: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet, 06-54362001; Anita Kornman 06-11886979; website: super-actief.nlfacebook.com/SuperActief

(ingezonden mededeling Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.