Rotterdammer Bart van U. wordt nu ook definitief vervolgd voor de moord op voormalig minister Els Borst. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag besloten.

Van U. staat volgende week dinsdag pro forma voor de Rotterdamse rechtbank voor de moord op zijn zus Loïs. In de daarop volgende zitting, vermoedelijk in september dit jaar, moet hij ook voorkomen voor de dood van Borst.

Doodgestoken
De 39-jarige Van U. werd begin dit jaar aangehouden voor de dood van zijn zus. Hij bracht haar begin dit jaar met messteken om het leven in haar huis aan de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen.

Uiteindelijk leidde een DNA-match er daarna toe dat hij ook als verdachte werd aangemerkt voor de gewelddadige dood van de oud-minister.

Borst
Els Borst werd op 10 februari 2014 vermoord aangetroffen in de garage van haar woning in Bilthoven. Onderzoek wees uit dat ze de avond ervoor was gestorven.

Borst (D66) was van 1994 tot 2002 minister van Volksgezondheid. Onder haar ministerschap werd euthanasie onder voorwaarden toegestaan. Van huis uit was Borst arts.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.