Venrooy Tandtechniek dé specialist voor uitneembare mondconstructies

Uw gebit is belangrijk. Niet alleen om er keurig uit te zien, maar ook om er goed mee te kauwen. Anders raken maag en darmen overbelast. Wanneer uw natuurlijke gebit niet meer voldoet, bent u bij Venrooy Tandtechniek aan het juiste adres. De broers Danny en Erik Venrooy zijn beiden tandprotheticus. Op 1 maart aanstaande werken zij al 16 jaar samen!

De tandprotheticus is dé specialist in de mondzorg voor uitneembare constructies. Denk niet alleen aan een kunstgebit – volledige gebitsprothese genoemd – maar bijvoorbeeld ook aan frames en plaatjes.

De tandprotheticus is speciaal opgeleid aan de Hogeschool Utrecht om u van dienst te zijn. Omdat een tandprotheticus ook het ambacht van tandtechnicus in de vingers heeft, bent u bij hem het beste af.

Gewoon bellen
Voor een afspraak kunt u heel eenvoudig Venrooy Tandtechniek bellen. U heeft geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld uw huisarts, tandarts of van een ziekenhuisarts. De tandprotheticus is vrij toegankelijk en een belangrijk deel van de zorg die geleverd wordt valt onder de basisverzekering. Wel zo gemakkelijk.

Oudedijk, Rotterdam-Kralingen

Oudedijk, Rotterdam-Kralingen

Schat aan ervaring
Natuurlijk werkt Venrooy Tandtechniek nauw samen met andere behandelaren. Denk aan de tandarts, de tandarts/implantoloog en de mondhygiënist. Zoals de tandprotheticus een schat aan ervaring heeft met uitneembare gebitsprotheses, zo kennen andere beroepsgroepen in de mondzorg ook hun specialismen. Samen kunnen ze u de beste zorg leveren.

Belangrijk verschil

Er is een belangrijk verschil tussen een tandprotheticus en een tandtechnicus. Die laatste maakt protheses in opdracht van bijvoorbeeld een tandprotheticus of tandarts. Hij mag geen cliënten behandelen. Er is ook onderscheid tussen een tandprotheticus en een klinisch prothesetechnicus (KPT). Het is een KPT’er alleen toegestaan te behandelen onder toezicht van een tandprotheticus of tandarts.

Prima zorg
De tandprotheticus kan u bijvoorbeeld verwijzen naar een mondhygiënist om tandsteen te verwijderen. En hij zoekt bijvoorbeeld contact met een tandarts wanneer uw gebit deels bestaat uit natuurlijke tanden en kiezen. Die verdienen evengoed prima zorg. Andersom verwijzen tandartsen cliënten met grote regelmaat naar een tandprotheticus voor het aanmeten en vervaardigen van een gebitsprothese.

Beste oplossing
U kunt bij Venrooy Tandtechniek niet alleen terecht voor frames, plaatjes en een vaste gebitsprothese.

Raadhuisplein, Nieuwerkerk a/d IJssel

Raadhuisplein, Nieuwerkerk a/d IJssel

Voor menigeen is een klikgebit de beste oplossing. Heeft u bijvoorbeeld sterk geslonken kaken? Dan is er mogelijk onvoldoende stabiliteit voor een vaste prothese. Grote kans dat u wel gebaat bent bij een prothese die wordt geplaatst op een kunstwortel, ofwel een implantaat dat door de tandarts / implantoloog als een schroef in uw kaak wordt vastgezet.

Beter passen
Functioneert uw natuurlijke gebit niet meer? Heeft u een slecht passend of verouderd kunstgebit? Al dat ongemak is onnodig. Breng een bezoek aan Venrooy Tandtechniek. Vaak hebben zij de beste oplossing voor u. Met nieuwe technieken en materialen kan Venrooy Tandtechniek er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw kunstgebit beter past.

Links: Erik en rechts Danny Venrooy

Links: Erik en rechts Danny Venrooy

3D technieken
Als een van de weinigen in de branche maakt Venrooy Tandtechniek gebruik van moderne 3D technieken. Hiermee kan niet alleen sneller, maar ook nauwkeuriger een perfect passend kunstgebit worden gemaakt. De nauwkeurigheid van de moderne scanners is zó groot dat een te ruim zittend kunstgebit definitef tot het verleden behoort. De scanners meten de prothese aan alle kanten op en digitaliseren de meetgegevens tot op een tiende millimeter nauwkeurig. Vervolgens wordt het kunstgebit uit een blok kunststof gefreesd, zonder enige afwijking. Zo heeft u in amper 14 dagen een perfect passend kunstgebit. Bovendien is zo’n kunstgebit sterker en gemakkelijker schoon te houden dan een op traditionele wijze vervaardigd kunstgebit.

Venrooy Tandtechniek logo

www.venrooytandtechniek.nl | Geopend: maandag t/m vrijdag, 09.00 tot 17.00 uur