Dode vissen in Kralingse Plas

jul 08, 19 Dode vissen in Kralingse Plas

De afgelopen dagen zijn tal van dode vissen gevonden in de Kralingse Plas in Rotterdam. Het is onbekend wat de oorzaak is van de sterfte. Het hoogheemraadschap doet onderzoek.
Vissers zagen op verschillende plekken dode vissen drijven, maakten foto’s en stuurden deze naar RTV Rijnmond. Een woordvoerder van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard zegt dat er inmiddels onderzoek is gedaan naar het zuurstofgehalte. Dat zou in orde zijn, blijkt uit metingen.

“Ook weten we dat er geen riooloverstort is geweest”, legt de woordvoerder uit. “Wel doen we nog meer onderzoek, onder meer om welke soorten vissen het gaat.”

Het is niet voor het eerst dat er dode vissen in de plas worden gevonden. Ruim een jaar geleden werd gedacht dat de visstand achteruit holde door de bestrijding van blauwalg.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Honderden vissen sterven happend naar adem in hoekje Kralingse Plas - De Ster Online - […] Lees ook: desteronline.nl/dode-vissen-in-kralingse-plas […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *