• Bewonersavond op 9 februari over welzijn in De Esch

Op dinsdagavond 9 februari vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur organiseren het Buurtcollectief De Esch en DOCK een bewonersavond in het Pompgebouw aan de Rijnwaterstraat 23 over het welzijnsprogramma in De Esch. De avond is het vervolg op de eerder gehouden meedenkbijeenkomst.

Vanaf 1 januari dit jaar is het Nieuw Rotterdams Welzijn in werking. Buurtcollectief De Esch en welzijnsinstelling DOCK trekken in De Esch samen op bij de vormgeving van dit nieuwe beleid.

Huiskamerplus
Het Pompgebouw is inmiddels als Huiskamerplus van de wijk in gebruik genomen en biedt wijkbewoners tal van mogelijkheden op het terrein van ontmoeting, inloop en dagbesteding. Ook zijn er activiteiten gericht op gezond bewegen, een informatiepunt en een wijkrestaurant. Het Buurtcollectief en DOCK werken aan een Pompgebouw dat als knooppunt voor bewonersinitiatieven gaat dienen en onder andere ondersteuning biedt aan vrijwilligers en mantelzorgers.

Programma
Het programma van de bewonersbijeenkomst op 9 februari nodigt wijkbewo
ners uit om mee te denken over het welzijnsaanbod in De Esch en kennis te maken met alle mogelijkheden. Aan drie zogenaamde tafels wordt gepraat over het ‘aanbod voor jeugd en jongeren’ in de wijk, ‘verbreding van het welzijnsaanbod voor iedereen’ en ‘verbinden en communicatie’.

Meedoen
Naast de bestaande activiteiten in de wijk en het Pompgebouw, kunnen door bewoners ideeën en voorstellen naar voren worden gebracht, die deel kunnen gaan uitmaken van het aanbod in de wijk. De ideeën en voorstellen die naar voren worden gebracht, zullen in de komende maanden verder worden uitgewerkt. Ook hiervoor worden alle wijkbewoners uitgenodigd om ‘mee te doen’.

Informatie Voor meer informatie over de bewonersbijeenkomst kunt u terecht bij Jos van Veen in het Pompgebouw, tel: 0624-304395 of via het contactformulier op www.deeschdwl.nl.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]