In december 2012 ging Domica van start, een nieuwe en unieke landelijke keten voor huur en verhuur van woonruimte. Domica bemiddelt tussen de huurder en verhuurder van woonruimte met als doel om voor de betrokken partijen een snelle en zorgeloze verhuur of huur tot stand te brengen. De up-to-date werkwijze van ervaren bemiddelaars levert een ongekend hoog niveau van dienstverlening op. In Rotterdam startte Domica op een markant punt aan de Admiraal de Ruyterweg. Daar staat een team van 5 makelaars voor u klaar. Vertrouwd (ver)huren doe je via Domica!

Domica staat voor een snellere en zorgeloze huur en verhuur van woonruimte Voor woningzoekenden heeft Domica de beschikking over een ruim aanbod aan woningen van goede tot uitstekende kwaliteit. Deze worden aangeboden via zowel de eigen website www.domica.nl als andere gespecialiseerde sites. En voor verhuurders is er een uitgebreide database van woningzoekenden aanwezig om met zekerheid vast te kunnen stellen dat een huurder past bij de woning(eigenaar). Indien gewenst door de woningeigenaar verzorgt Domica ook het totale beheer van de woning(en).

Breed uitgezet
Het up-to-date computersysteem waarmee de bemiddelaars van Domica werken laat de ‘matches’ snel zien. Bovendien wordt er doorgeplaatst op veel andere sites, bijvoorbeeld ook op sites voor relocation (voor expats). ‘Breed uitgezet’, zoals dat heet. Verhuurmakelaar en ‘wooncoach’ Lotte: ‘Sinds de start begin december draait het beter dan verwacht. Het is onze ambitie om vertrouwen in het label Domica te creëren. En dat gaat lukken, gezien de grote expertise die we in huis hebben. Tot dusver signaleren wij dat de vraag naar huurwoningen harder loopt dan het aanbod. Onze tarieven? Normaal!

Domica - Admiraal de Ruyterweg 307-309

Domica – Admiraal de Ruyterweg 307-309

Dubbele woonlasten
Een actueel probleem: dubbele woonlasten. Domica verzorgt de tijdelijke verhuur van de te koop staande woning via een vergunning van de gemeente krachtens de Leegstandwet. Lotte: ‘Vanochtend nog heb ik zo’n woning opgenomen’.

Inschrijven
Na een telefoontje of mail wordt er, heel gewoon, een afspraak met u gemaakt voor de inschrijving op het kantoor van Domica. Een nadere kennismaking is prettiger en levert vaak veel op – voor beide partijen. Lotte: “De mensen weten zelf vaak niet helemaal wat ze willen. Dan is een gesprek verhelderend. Als er een match is maken we een afspraak voor de bezichtiging. Naar ons kantoor toekomen hoeft niet per sé, er kan desgewenst ook rechtstreeks worden afgesproken bij de woning. Aangezien het gaat om woningen in de particuliere sector, zijn er geen wachtlijsten en kan het dus snel gaan, maar onze service blijft te allen tijde hoogwaardig.”

Screening
Domica doet er alles aan om de verhuurder een betrouwbare huurder te bezorgen. De screening betreft bijvoorbeeld identiteitsbewijs, bankafschriften/betrekking/vast inkomen, ‘credit check’. “Helemaal zeker ben je natuurlijk nooit”, zegt Lotte, “in elk geval minimaliseren wij het risico optimaal”.

Noordsingel
Anita is de collega van Lotte en evenals zij verhuurmakelaar en ‘wooncoach’. Ze komt zojuist terug van een bezichtiging van een studio aan de Noordsingel. En? “Hij vond het te klein. Dus we zoeken verder”, zegt ze. Meer informatie over Domica is te vinden op www.domica.nl

 

domica-logo

 

Domica Rotterdam
Admiraal de Ruyterweg 307-309
Rotterdam
Tel. 010-2680024