Doodgestoken vrouw in Kralingen is studente psychologie aan de Erasmus Universiteit

dec 13, 18 Doodgestoken vrouw in Kralingen is studente psychologie aan de Erasmus Universiteit

De jonge vrouw die woensdag om het leven kwam bij een steekpartij in Rotterdam-Kralingen is de Amerikaanse Sarah Papenheim, een 21-jarige studente psychologie aan de Erasmus Universiteit. Ze woonde sinds 2016 in Rotterdam.

Op de universiteit is donderdag een besloten bijeenkomst gehouden ter nagedachtenis aan Sarah. Er is ook een herinneringskamer ingericht. Studenten leggen bloemen neer voor de omgekomen studente.

Sarah Papenheim was vanuit Minnesota naar Rotterdam gekomen om een nieuw leven te beginnen, nadat haar broer zelfmoord had gepleegd. Ze koos voor de studie psychologie om mensen met geestelijke problemen of depressies te kunnen helpen.

De studente werd woensdagochtend zwaargewond gevonden in een studentenhuis aan de Kralingse Kerklaan. Omwonenden hadden alarm geslagen nadat ze gegil hadden gehoord. Pogingen om Sarah te reanimeren mochten niet meer baten.

Huisgenoot
Onderzoek wees al snel in de richting van de 23-jarige verdachte, die op dat moment vanuit Rotterdam onderweg was naar Eindhoven. Hij kon bij aankomst op het station in Eindhoven worden aangehouden.

Omdat hij een tas (mogelijk voor een cello) op zijn rug had, sloot de politie uit voorzorg een tijdlang het perron af. Daar zat de verdachte volgens getuigen een kwartier lang op zijn knieën.

Waarom hij de trein naar Eindhoven nam, is nog niet duidelijk. De man is een huisgenoot van Sarah. Ze woonden in complex De Snor, in de buurt van metrostation Kralingse Zoom en de universiteit.

Vrienden van Sarah vertellen aan RTV Rijnmond dat de twee vaak ruzie hadden. Er was geen sprake van een liefdesrelatie.

In Erasmus Magazine zegt een studente die in hetzelfde complex woont dat de man “mentaal niet helemaal gezond” was en regelmatig overlast veroorzaakte met zijn cello-muziek.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Stille tocht voor slachtoffers van geweld tegen vrouwen - De Ster Online - […] opgeschrikt door moorden op drie jonge Rotterdamse vrouwen: een 29-jarige vrouw in Zuidwijk, een studente in Kralingen en vorige…
  2. Hulpverleners hadden dood Sarah mogelijk kunnen voorkomen - De Ster Online - […] heeft ingezien. S. bracht eind vorig jaar zijn 21-jarige Amerikaanse huisgenote Sarah Papenheim met 27 messteken om het leven…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *