• Nieuw: het flitsende fietsspel ter voorbereiding van de Ronde van Kralingen

Op woensdag 27 april 2016 is het weer zover, de viering van Koningsdag in Kralingen! Ook dit jaar gaat de Oranje Vereeniging Rotterdam Oost (OVRO), met de hulp van vele vrijwilligers, lokale (sport)verenigingen, lokale basisscholen, kinderdagverblijven en het lokale bedrijfsleven, een spetterend feest organiseren.

Kroontjes Parade
We starten de ochtend met een speciaal programma voor de kleinsten. Vanaf 9.00 bent u welkom voor koffie & taart en zijn er leuke activiteiten, zoals schminken, het klikkasteel, voetbalsjoelen en een springkussen. Na het zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de vlaggen om 09.45 uur begint de poppenkastvoorstelling. Om 10.45 start de Kroontjes Parade, waarbij we in optocht door de wijk lopen richting de bewoners van verpleeghuis Pniël. Kom verkleed als Koning en Koningin en/of met je step of wandelwagen omgetoverd tot Koninklijke Koets! Zorg er voor dat je je versierde kroon opzet, want de mooiste kroon wint een prijs!

ovro02

Spelletjes voor jong en oud, voor klein en groot.
Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar hebben we een mooi spelprogramma tussen 12-14 uur. Om hier aan mee te kunnen doen heeft u een spelletjeskaart nodig. Spelletjeskaarten zijn alleen via de website verkrijgbaar voor leden van de OVRO. Wegens het kleinschalige karakter is het aantal spelletjeskaarten gelimiteerd en geldt hiervoor OP=OP.

Activiteiten
Op het terrein zijn nog vele andere leuke activiteiten voor kinderen, waarvoor u op de dag zelf munten kunt kopen. Denk daarbij o.a. aan onze populaire zweefmolen, een skatebaan en NIEUW dit jaar het flitsende fietsspel ter voorbereiding van de Ronde Van Kralingen. Daarnaast kunnen de kinderen terecht in de knutsel/timmerhoek, simultaan schaken of geschminkt worden.

Verkleden, zingen en swingen.
Na de optocht en de spelletjes starten we om 15.00 uur met het Oranje podium, waar we kunnen zingen & swingen met het open podium Kralingse talentenjacht. En…, er zijn vele mooie prijzen te winnen!

Dus wilt u niets missen op 27 april, kom om 9.00 uur naar het feestterrein op het grasveldje tussen de Mecklenburglaan en de Oranjelaan! Voor meer informatie over het totale programma en de unieke Kralingse Wimpel bekijk onze website: www.ovro.nl.

Download hier alvast de PDF met het programma

Bekijk hier de foto’s van vorig jaar

banner-wimpel