De tweede lunchlezing in de serie ‘Doodgewoon’. Tijdens deze lunchlezing van forensisch patholoog Frank van de Goot word je meegenomen op een reis door een wereld waarvan het bestaan door menigeen wordt ontkend: ‘Mensen doen dat soort dingen nu eenmaal niet!’. Vele voorbeelden zullen de revue passeren waarin de meest voor de hand liggende dingen opeens anders blijken te zijn dan je op het eerste gezicht zou verwachten!
Forensische pathologie vraagt om een andere manier van kijken, namelijk kijken zonder te oordelen. Als forensisch patholoog moet je je voortdurend bewust zijn van het feit dat tunnelvisie en suggestie diep in ons leven geworteld zijn.
De forensische manier van werken is het objectief in kaart brengen van datgene wat waarneembaar is. Pas wanneer alle stukjes er liggen kan men met redenen omklede overwegingen geven over wat er in een strafzaak mogelijk gebeurd zou kunnen zijn, in het kader van het beantwoorden van vragen die kunnen rijzen tijdens de strafrechtspleging.
Tijdens deze lunchlezing van forensisch patholoog Frank van de Goot word je meegenomen op een reis door een wereld waarvan het bestaan door menigeen wordt ontkend: ‘Mensen doen dat soort dingen nu eenmaal niet!’. Vele voorbeelden zullen de revue passeren waarin de meest voor de hand liggende dingen opeens anders blijken te zijn dan je op het eerste gezicht zou verwachten!
Korte bio Frank van de Goot
F.R.W. van de Goot studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en volgde de opleidingen pathologie aan het VUMC en Rechtsmedizin in Frankfurt. Hij voltooide deze opleiding conform het Nederlands model aan het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Frank van de Goot werd in 2006 aan het hof te Arnhem aangesteld als vast beëdigd gerechtelijk deskundige. Momenteel is hij als forensisch patholoog verbonden aan het CFP, het Centrum voor Forensische Pathologie, alsmede als klinisch patholoog aan de afdeling pathologie van het MCA te Alkmaar. Forensische pathologie is zijn speerpunt.
CSI for Real – Lunchlezing in de serie DOODGEWOON
Dinsdag 2 april, 12.30 – 13.30 uur.
Collegezaal 4, EMC, gratis (incl. broodje)
recent commentaar