In 2019 is er een uniek topsportevenement van formaat in Nederland. Van 19 – 25 augustus 2019 zijn er maar liefst drie hippische Europese Kampioenschappen in Rotterdam: Springen, Dressuur en Para-dressuur. Voor Rotterdam, met haar 70 edities CHIO, is dit het grootste hippische evenement ooit georganiseerd na het succesvolle EK Dressuur in 2011. Landelijk is dit het grootste paardensport-evenement, na de Wereldruiterspelen in 1994, dat Nederland ooit heeft gehost. Een sterk deelnemersveld gegarandeerd tijdens zo’n belangrijk kampioenschap; de EK’s zijn bovendien het laatste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen 2020. Een week lang topsport van het hoogste niveau op een schitterende locatie, te weten het Kralingse Bos, omlijst door een divers side-eventsprogramma. Een evenement van wereldformaat dat verbindt en Rotterdam én het CHIO Rotterdam wereldwijd in de schijnwerpers zet! Rotterdam Make it Happen!

Maatschappelijk activatieprogramma
Met de komst van het FEI European Championships Jumping, Dressage & Para-dressage komt er naast een week topsport, een uitgebreid side-events programma naar Rotterdam. Niet alleen tijdens de EK’s, ook in aanloop en na afloop wordt dit maatschappelijke activatieprogramma geladen. Enerzijds bestaat dat uit bestaande programma’s die verder worden uitgebreid (zoals Werken als een Paard), anderzijds bestaat het uit nieuwe innoverende initiatieven. Hierbij kun je denken aan activiteiten voor kinderen uit focuswijken, kinderen die op het speciaal onderwijs zitten of kanker hebben. Een deel van deze bijzondere verhalen worden in aanloop vastgelegd in mini-docu’s; die de impact laten zien van dit programma Werken als een Paard. In aanloop naar de EK’s wordt Rotterdam verrast met meerdere initiatieven die verschillende doelgroepen aanzetten tot bewegen; van basisschoolleerlingen tijdens de gymles tot forenzen bij Rotterdam CS. Tijdens de EK’s wordt gewerkt met een buddy-systeem waardoor eenzame ouderen een dagje uit zijn. Met veel partners uit de stad wordt gewerkt om dit side- eventsprogramma tot een blijvend succes te maken en hiermee nieuwe verbindingen te leggen. Connected by Horsepower. Op de hoogte blijven? Kijk op: www.rotterdam2019.com (ook voor toegangsbewijzen, binnenkort)

(c) CHIO

Over CHIO Rotterdam
De organisatie van de EK’s ligt in handen van de Stichting CHIO Rotterdam. Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 70 jaar is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam al jaren een unieke ontmoetingsplaats. Het CHIO begroet vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland. Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events.Van donderdag 18 juni t/m 21 juni 2020 vindt de 72ste editie van het CHIO Rotterdam plaats op de vertrouwde en sfeervolle locatie in het Kralingse Bos. Zie: www.chio.nl

(Ingezonden mededeling CHIO)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.