Rubroek – Een dagje op pad. Dat is het thema van de tentoonstelling die het Odensehuis en Laurens samen met Kunstuitleen Rotterdam organiseren. De expositie is vanaf vrijdag 30 september te zien aan het Goudseplein. ‘Kunst inspireert, prikkelt en geeft afleiding.’

Kent u het Odensehuis al? Dit is een inloophuis voor mensen met beginnende geheugenproblemen. De Rotterdamse vestiging verhuisde eerder dit jaar van Het Lage Land naar Crooswijk.

Als u als buurtbewoner een keer wilt kennismaken, is de nieuwe expositie misschien een mooie aanleiding. Het Odensehuis organiseert de tentoonstelling samen met Laurens en Kunstuitleen Rotterdam. Ook gemeente Rotterdam droeg haar steentje bij. Er zijn werken van Rotterdamse kunstenaars te zien, van de jaren ’50 tot nu.

Contact leggen
Het Odensehuis ziet kunst als één van de manieren om contact te leggen met mensen die kampen met geheugenproblemen. Coördinator Mia Bronder: ‘Wij geloven dat kijken naar kunst gelukkig maakt. Kunst inspireert, prikkelt en geeft afleiding. En het is een mooie manier om een gesprek te starten en gaande te houden.’

Ze verwijst naar het thema van de expositie: een dagje op pad. Alle kunstwerken hebben daar een link mee. ‘Je kunt vragen of iemand vroeger weleens een dagje weg ging. En wat hij of zij zich daarvan herinnert. En: als je nu op pad zou gaan, waar zou je dan heen willen.’

Voor de duidelijkheid: iedereen is welkom om de kunst te komen bekijken. Geheugenproblemen of niet. ‘We zien de expositie ook als manier om contacten te leggen in de buurt’, vertelt Mia.

De tentoonstelling is geopend tijdens de openingstijden van het Odensehuis, elke werkdag (behalve woensdag) van 10.00 tot 15.00 uur. De expositie is nog minimaal 5 maanden te zien aan het Goudseplein.

Rondleidingen
Elke dinsdag om 11.00 uur organiseert het Odensehuis – met hulp van vrijwilligers – ook een rondleiding langs de kunstwerken. De vrijwilligers kregen training om met behulp van vragen over de kunstwerken een gesprek te starten rondom het thema.

Aanmelden kan bij Samen010 via (010) 466 67 22. Meer informatie over het Odensehuis is hier te vinden.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.