Rotterdam – Politiemensen hielden woensdagmiddag om ongeveer 17.15 uur na een achtervolging drie jongemannen aan voor diefstal van een auto.

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 augustus jl. werd een inbraak gepleegd in een woning aan het Insulindeplein in Rotterdam-Noord. Daarbij werden onder andere autosleutels meegenomen door de daders.

Hit
Woensdag 14 augustus werd de auto van het slachtoffer gestolen door middel van gebruikmaking van die autosleutels. Kort nadat de eigenaar dit aan de politie had gemeld werd het kenteken ingevoerd in het zogenaamde ANPR-systeem. Dit systeem gaf al heel snel een ‘hit’. De auto werd om ongeveer 17.00 uur waargenomen op de Maasboulevard met drie inzittenden.

Stilstand
De bestuurder van de auto negeerde alle stoptekens van de politie en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging die via de Hillelaan, de Brede Hilledijk, de Maashaven ZZ en de Gerard Broerszstraat uiteindelijk leidde naar de Brielselaan. Daar kwam de auto tot stilstand tegen een muur.

Nader onderzoek
De 18-jarige bestuurder en zijn twee passagiers van 16 en 17 jaar (allen Rotterdammers) zijn aangehouden voor diefstal / heling en overgebracht naar een politiebureau. Naar hun betrokkenheid bij de woninginbraak van vorige week stelt de politie een nader onderzoek in.

Politie.nl