Capelle aan den IJssel/Rotterdam – Drie verdachten van woninginbraak zijn op 2 juni na een achtervolging op een oprit van de A16 in Rotterdam aangehouden.

Kort voor hun aanhouding zag een getuige dat vier mannen zich verdacht ophielden bij een woning aan de de 1e Lunarelaan in Capelle aan den IJsel. De getuige vertrouwde het niet en belde de politie. Mogelijk voelden de vier zich betrapt, want ze besloten in een zwarte auto weg te rijden.

Agenten zagen de auto kort daarna in Capelle aan den IJssel rijden. De bestuurder zag de agenten kennelijk ook, want hij reed hard van de politieauto weg. De agenten zetten direct de achtervolging in, die snel daarna eindigde toen de vier mannen op de A16 terechtkwamen. De bestuurder besloot op de A16 de oprit vanuit naar de Jacques Dutilhweg op te rijden, tegen het verkeer in. De mannen botsten op deze oprit tegen een nietsvermoedende automobilist die juist de snelweg op wilde rijden. Niemand raakte bij de aanrijding gewond. Drie van de vier mannen konden snel na de aanrijding worden aangehouden. Naar de vierde man is de politie nog op zoek. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en de oprit werd voor onderzoek afgesloten.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]