Driegangen diner voor daklozen door studenten van Laurentius

dec 22, 18 Driegangen diner voor daklozen door studenten van Laurentius

Afgelopen woensdag 19 december was het weer zover. De daklozen van nachtopvang en verpleegcentrum Havenzicht in Kralingen werden verrast met een ware feestmaaltijd. Elk jaar trakteren vrijwilligers, allen lid bij de studentenvereniging R.S.V. Sanctus Laurentius, de daklozen op een drie gangen maaltijd. Eerst wordt er een auto vol boodschappen naar Havenzicht gereden om daar in de keuken een lekkere maaltijd voor te bereiden en om vervolgens samen te dineren. Het St. Laurensfonds financierde de boodschappen.

Stichting Voormekaar en Voormekaarcommissie

Deze feestelijke avond wordt aangestuurd door de Voormekaarcommissie. Dit is een commissie binnen de studentenvereniging. Deze commissie wordt begeleid door de Stichting Voormekaar. Dit is een stichting die, in samenwerking met studenten van de R.S.V Sanctus Laurentius, minder bedeelden in Rotterdam en omstreken wilt helpen. Dit daklozendiner is één van de vele activiteiten die ze organiseren om iets terug te doen voor de maatschappij. Zo worden er door het jaar heen inzamelingsacties, een speeldag voor verstandelijk gehandicapten en activiteiten met ouderen georganiseerd.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Het diner

De bewoners van Havenzicht kregen tijdens het diner een courgettesoep vooraf, pasta met kip, tomaten-mascarpone saus en basilicum als hoofdgerecht en als toetje was er ijs met chocoladesaus. Sommige bewoners vonden het toetje zo lekker dat ze wel drie bakjes hebben gegeten.

Studenten

De studenten vinden het leuk om de daklozen een gezellige avond te bezorgen en een praatje met ze te maken. Tijdens het diner is er genoeg tijd om verhalen uit te wisselen en dit maakt zo’n diner nou zo leuk. De bewoners van Havenzicht hebben veel te vertellen over wat ze hebben meegemaakt en waardoor ze dakloos zijn geworden. Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe de studenten en daklozen elkaar op zo een avond al zo veel vertellen en dus heel open zijn naar elkaar toe. Al met al dus een hele leerzame avond voor beide groepen.

(ingezonden door R.S.V. Sanctus Laurentius)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *