De liefste wens: een vertelling van Toon Tellegen met muziek van Corrie van Binsbergen

Van 9 t/m 18 april vindt de landelijke Kindermuziekweek plaats: dit jaar als online festival. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is medeoprichter en partner en van deze muzikale week voor kinderen en biedt een online familievoorstelling aan: ‘De liefste wens’. De videoproductie is gebaseerd op de verhalen van kinderboekenschrijver Toon Tellegen en met muziek van Corrie van Binsbergen. De liefste wens is vanaf 14 april te bekijken, tickets zijn gratis te bestellen via de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Over De liefste wens
Het thema van De liefste wens is: wensen, dromen en verlangens. Acteur Freek den Hartogh vertelt over de dieren in het bos en hun liefste wens. Het verhaal nodigt uit tot het nadenken over je eigen wensen en verlangens. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest kleurt de voorstelling met muziek van Corrie van Binsbergen. En als extra, een prachtig lied dat alle kinderen thuis mee kunnen zingen.

Corrie van Binsbergen over De liefste wens: “Eenvoud en diepgang, lyriek versus absurdisme én daarbij Toon’s gevoel voor taal en ritme vormen voor mij een blijvende bron van inspiratie. Een feest om met zo’n groot kleurenpalet te kunnen werken! De liefste wens vormt met de rijkdom van het orkest een klankrijke oase in deze over-informatieve tijd. Een heerlijke manier om op adem te komen en even uit de dagelijkse beslommeringen te stappen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.