Foto: Mirjam Heikens

Veel ouderen in Rotterdam redden zich uitstekend; ze wonen zelfstandig, zijn fit en nemen deel aan activiteiten. Intussen zijn er óók nogal wat mensen die ernaar verlangen om eens echt met iemand te praten. Dat is zeker zo als er dingen gebeuren waarmee je niet zo makkelijk raad weet. Dan is het fijn als er iemand is die echt de tijd heeft en goed kan luisteren. Sinds het najaar van 2018 bestaat in Kralingen-Crooswijk ‘Een goed gesprek’, met een groep betrokken en deskundige vrijwilligers. De opzet is dat een vaste persoon van de groep regelmatig op bezoek komt bij een oudere wijkbewoner. Zo ontstaat vertrouwen over en weer, en zo heb je een echte steun in de rug.

Professionele begeleiding
De vrijwilligersgroep van ‘Een goed gesprek – Kralingen-Crooswijk’ wordt begeleid door een professional: Mirjam Heikens, geestelijk verzorger. Zij is verantwoordelijk voor de scholing en coaching van iedere vrijwilliger. Ook zorgt ze voor het eerste contact met de wijkbewoners die gebruik willen maken van ‘Een goed gesprek’. Na het kennismakingsbezoek wordt steeds gekeken naar een zoveel mogelijk passende vrijwilliger.

Aanmelden
Voor ‘Een goed gesprek’ kan men zichzelf aanmelden. Als dat niet zo makkelijk lukt, kan een ander natuurlijk het contact leggen. Bijvoorbeeld de huisarts, een maatschappelijk werker of familielid.

Contact
Wilt u meer informatie, u aanmelden of vrijwilliger worden? Benader gerust coördinator Mirjam Heikens. Per mail is dat het makkelijkst, maar bellen kan ook: 06 83 144 535, een.goed.gesprek@ezorg.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.