In Blender, cocktailbar en club in de Witte de Withstraat, werd Jaap Brantenaar, eigenaar van befaamd Kralings Café De Pui, woensdag 19 december, zomaar de Erasmusspeld opgespeld door burgemeester Aboutaleb.

‘Ik was totaal verrast’, aldus de kastelein. Waar het ‘m in zat? Je moet je voor die speld maatschappelijk verdienstelijk hebben gemaakt. Jaap heeft 10 jaar meegedaan aan het ‘Panel deurbeleid’ (daar kunnen mensen terecht die de toegang geweigerd wordt in horecagelegenheden) en hij nam onlangs na 13 jaar afscheid als bestuurslid van de Koninklijke Horeca Nederland.

Bij die gelegenheid werd hem de ‘Verdienste(wissel)bokaal’ overhandigd. Die staat nu een jaar lang bij hem thuis. Jaap Brantenaar zit z’n leven lang al in de horeca. Ooit begon hij in de First Businessclub op het Stadhuisplein. Al kwam hij ooit uit Hillegersberg, nu is hij, zoals hij dat spontaan zegt, ‘heel erg verkralingst’. Hij runt nu 18 jaar de Pui en hij gaat nog even door, want hij is nog maar 54. Het heeft het College van Burgemeester en Wethouders niet zo – maar behaagd om Jaap Brantenaar de Erasmusspeld toe te kennen…

Jaap Brantenaar ‘heel erg verkralingst’


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.