Rotterdam-Kralingen –  Zondag 21 november om 15:15 uur  neemt  gitarist Jur Vermijs de bezoeker spelend én vertellend mee in de wereld van de flamenco. De boeiende klankkleuren en ritmes laten de luisteraar even heerlijk wegdromen naar het zonnige zuiden van Spanje met zijn enorme culturele rijkdom. De toegang is vrij met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,– p.p.).

Een reis door Andalusië
Maak kennis met de flamenco en haar ontstaansgeschiedenis. Gitarist Jur Vermijs neemt de bezoeker mee naar het zinderende Andalusië. Hij speelt prachtige stukken, variërend van ritmisch opzwepende passages tot dromerige melodieën. Tussendoor vertelt hij over de fascinerende wereld van de flamenco-muziek. De bezoeker hoort werken van Sabicas, Manuel de Falla, Rafael Riqueni en andere componisten.  Maar niet alleen dat. Jur Vermijs is ook een uitstekend componist én arrangeur. Hij speelt ook enkele werken van zichzelf. Het concert sluit hij af met een Flamencobewerking van hemzelf over de Goldbergvariaties van J.S. Bach. Deze voert hij uit met Tim Panman, waarmee hij samen het Duo Panman Vermijs vormt.

Waar en wanneer?
Het concert op zondag 21 november begint om 15:15 uur in de H.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen & Arboretum’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk of op de Oostmaaslaan , beide 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook www.venster-op-muziek-lambertus.com en www.rotterdamorgelstad.nl.

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.